Otvorenje izložbe Šimuna Bućana “Bilo jednom u krevetu” i likovne radionice za djecu u Stomorskoj, Nečujmu i Grohotama


Otvorenje izložbe Šimuna Bućana “Bilo jednom u krevetu” i likovne radionice za djecu u Stomorskoj, Nečujmu i Grohotama


Šimun Bućan polaznik je Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, sudjelovao je na više javnih umjetničkih projekata i grupnih izložbi u Zagrebu, radi u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, u nekoliko Galerija u Zagrebu, a u našoj galeriji Bratske kuće u Grohotama izlaže 17.8. 2021.

Mladi je to umjetnik, zanimljiva životopisa i inspiracija, umjetničkih promišljanja.

O njegovoj izložbi Zdenko Mikša zapisao je:

(..) Šimun Bućan svojom izložbom “Bilo Jednom U Krevetu” priziva okoliš svog djetinjstva, osvještavajući svoje maštarije o konačnom oslobođenju od kontrole. Bućanove se pak maštarije najjasnije očitavaju u opsesivnom igranju igrica u kojima traži svoje pobjede te u stereotipnoj ljubavi prema automobilima kao simbolu slobode. No tko zapravo kontrolira Bućana i tko mu daje početni poriv za borbom protiv kontrole i ograničenja. (…)

Da saznate nešto više o ovo intrigantnoj i zanimljivoj izložbi, čija najava budi znatiželju i evocira uspomene na djetinjstvo, dođite na otvorenej izložbe u utorak, 17. kolovoza u dobro znanom terminu u 20:30, Galerija Bratske kuće u Grohotama. Izložba je otvorena do 23. kolovoza.

 Najava je ovo za pretposljednju izložbu ovog ljeta, zato nam se pridružite i uživajte u ljetnom programu izložbi u Galeriji.

Ono što je također posebno su i radioncie koje će Šimun Bućan i mag.educ.art. Lora Elezović, koja je izlagala prošlog ljeta u galeriji Bratske kuće, održati s najmlađima.

Ovim putem pozivaju sve zainteresirane uzrasta od 7-12 godina da se pridruže slikarskim radionicama.

Pod njihovim stručnim vodstvom potiče se polaznike na individualno i kreativno rješenje tematskog zadatka, koristeći sliakrsku tehniku akvarel. Svakom polazniku pristupa se individualno, vodeći računa o njegovu senzibiltetu. Težište je na razvijanju osobnosti, vlastitog mišljenja i stavova te usađivanju pravih životnih vrijednosti, a sve kroz igru i kreativne zadatke. Broj mjesta je ograničen, prijave na broj 091 788 4224.

18.8.2021. Bratska kuće Grohote 19:00 do 20:00 h

19.8. 2021. Stara škola, Stomorska od 19:00 do 20:00 h

21.8. 2021. Recepcija apartmani Salihbegović, Nečujam od 19:00 do 20:00 h

Prijavite svoje najmlađe in eka uživaju u svijetu umjetnosti, a vi uživajte na isti način, u svijetu umjetnosti i pogledajte izložbu, a pridružite nam se i na otvorenju!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.