Paljenje prve adventske svijeće u parku Đardin


Ove nedjelje, 27. studenog, započinje vrijeme Došašća ili Adventa i pali se prva svijeća na adventskom vijencu.

Adventski vijenac čine dva temeljna simbola - krug i svijeće, odnosno svjetlo. Krug ili prsten bez početka i kraja shvaća se kao simbol vječnosti i vjernosti. Adventski vijenac tumači se kao znak Božje vjernosti zadanim obećanjima. Ponekad se adventski krug tumači kao krug zemaljski s četiri strane svijeta. Vijenac je u antičko vrijeme predstavljao znak pobjede i u kršćanstvu je postao znak po Kristu dobivenoga spasenja. Zimzeleno granje upućuje na život koji ne prestaje, na život vječni. Svjetlo svijeća označava dolazeće svjetlo Isusa.

U vremenu došašća prevladavaju iščekivanje, nada, budnost i čežnja.

Postupno paljenje svijeća znak je približavanja Božića. U nadolazećim nedjeljama, palit ćemo po jednu svijeću i dočekati Božić!

Svaka adventska svijeća i njeno paljenje ima svoje značenje - paljenje prve adventske svijeće predstavlja vjeru i nadu, paljenje druge adventske predstavlja mir; paljenje treće svijeće predstavlja ljubav, a paljenje četvrte svijeće predstavlja radost.

Simbolično ćemo obilježiti početak predblagdanskog razdoblja te upaliti prvu svijeću na našem šoltanskom adventskom vijencu! Pozivamo sve Šoltane i posjetitelje otoka da nam se pridruže u parku Đardin u 17:00h ove nedjelje, 27. studenog.

Prvu svijeću na adventskom vijencu će upaliti članovi Udruge Osmijeh, udruge za socijalnu integraciju svih dobnih skupina otoka Šolte te će se pridružiti i načelnik Nikola Cecić Karuzić.


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.