PCR testiranje na ŠOLTI!


Zbog povećanog broja oboljelih od zaraze korona virusom na otoku Šolti i onih pod sumnjom zaraze koji na testiranje moraju u Split, Stožer CZO Šolta je uzastopno i uporno tražio od Doma zdravlja, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za hitnu medicinu naše županije te od Ministarstva zdravstva da se omogući PCR testiranje na otoku Šolti kako bi se sugrađanima ova svima teška situacija, no njima još i teža, olakšala.


Osoba koja ima simptome ili je pod sumnjom zaraze korona virusom, dosad je morala ići u Split na testiranje na najbližu lokaciju, što je za osobu koja je bolesna poprilično velik izazov, jer mora izdržati putovanje, test i vrijeme čekanja između dva trajekta. Isto tako, propisano je da osoba mora automobilom ići u Split – a tu mogućnost nemaju svi, čime se dodatno ugrožava okolina i otežava pacijentu. Stoga je zbog ove specifične i nezavidne, vrlo izazovne situacije Stožer Općine Šolta tražio da se omogući, posebno u doba kada je broj oboljelih osoba na Šolti povećan, testiranje na otoku Šolti.


Potrebno je istaknuti da ovo što je tražio Stožer Općine Šolta odudara od standardnih okvira, što je bio dodatni izazov za stožer, no imajući na umu dobrobit naših građana, bili su uporni i rezultat je tu! 

Izvanredna situacija zahtijeva izvanredne mjere i u suradnji s Domom zdravlja, Nastavnim zavoda za javno zdravstvo, Zavodom za hitnu medicinu naše županije te Ministarstvom zdravstva, kojima smo zahvalni što su nas saslušali i izašli nam u susret i omogućili PCR testiranje na otoku Šolti, kako je dogovoreno na sastanku županijskog odbora za zdravstvo prošlog tjedna.

Tako je dogovoreno da će Županija sklopiti ugovor o djelu sa doktorom koji radi pripravnost za UHMP na otoku Šolti, te će se uzimanje brisova organizirati 2-3 puta tjedno u jutarnjim satima.

Stoga od ponedjeljka, 11.10.2021. počinje PCR testiranje na otoku Šolti, isključivo uz uputnicu i prijavu telefonom liječniku dr. Davoru Juričiću na broj 092 141 6581.

PCR testiranje će se obavljati jedan tjedan u ponedjeljak, srijedu i petak, počevši od sutra - 11. listopada u vremenu od 7:30 – 9:00 h, a drugi tjedan u istom vremenu 7:30 – 9:00 h - u utorak i četvrtak.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.