POLUPODZEMNI SPREMNICI U NEČUJMU , MASLINICI I GORNJOJ KRUŠICI-obavijest iz Komunalnog "Basilija" d.o.o.


S ciljem stalnog unaprjeđenja programa održivog gospodarenja otpada na otoku Šolti, Komunalno Basilija u suradnji s Općinom Šolta uspješno prati i aplicira na sve europske natječaje posredstvom Fonda za zaštitu okoliša čime osiguravamo sredstva za nabavu veoma skupocjene komunalne opreme.

Prateći najproblematičnije lokacije na otoku Šolti od uvođenja sustava odvajanja otpada, na kojima zbog konfiguracije prostora Komunalno Basilija nije bilo u mogućnosti dodijeliti vlastite spremnike, već je bilo neophodno korisnicima dodijeliti zajedničke spremnike, suočili smo se s problematikom nekadašnjeg apartmanskog naselja u Nečujmu, koje je i danas u poluriješenim vlasničkim odnosima, a također je i jedini dio otoka koji se pokazao potpuno neprilagođen europskim standardima u postupanju s otpadom.

Stoga smo se posvetili iznalaženju rješenja u skladu s financijskim mogućnostima te uz potporu Fonda osigurali nabavu polupodzemnih kontejnera s otpadomjerima kubikaže od 5m3 po spremniku što će osigurati dovoljan prostor za odlaganje otpada korisnicima- vlasnicima objekata u starom i novom nekadašnjem apartmanskom naselju u Nečujmu.

Osim u Nečujmu, ovo rješenje primijenili smo  u Gornjoj Krušici i dijelu Maslinice gdje su stanovnici do sada morali koristili zajedničke spremnike.

CJELOVITU OBJAVU KOMUNALNOG "BASILIJA" PROČITAJTE NA  WEB STRANICI  https://www.komunalno-basilija.hr OBAVIJESTI/NOVOSTI


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.