Posjet predsjednika parlamenta švicarskog kantona Ticino, Claudia Franscelle, završio i susretom s ministrom Horvatom


Općina Šolta radi punom parom čak i u vrijeme godišnjih odmora. Na svom odmoru na “čarobnoj Šolti, gdje je priroda nestvarno lijepa, more čisto, a ljudi srdačni, gdje se osjeća kao kod kuće”, kako je sam rekao, našao se i predsjednik paralmenta kantona Ticino u Švicarskoj, gospodin Claudio Franscella. 

Na sastanku kod načelnika, došao je u pratnji svog susjeda i prijatelja, gospodina Nikše Kljenka. Želio je razgovarati o potencijalnim investiranjima u otok te mogućnostima koje Šolta pruža i zbog čega je toliko zanimljiva kao turistička destinacija. 

Rekao je u razgovoru s načelnikom i suradnicima, kako je Šolta otok koji grabi naprijed, a nije razvikan kao drugi otoci, no prirodne ljepote su i dalje očuvane i očaravajuće te bi volio da tako ostane. Načelnik mu je predstavio ostvarene, uspješne, ali i trenutne projekte i ulaganja na otoku vezano uz infrastrukturu, poboljšanje kvalitete života, građevinu te poljoprivredu, buduće planove i izvorne sorte vrhunskih ulja i vina. 

Gospodin Franscella je bio impresioniran novim saznanjima, te iako ga zanimaju projekti vezani uz turizam i građevinu pa želi Šoltu predstaviti potencijalnim investitorima, u prvom redu izrazio je divljenje ovim uspjesima i želju da bude dalje otok  onakav kakvim ga on vidi te da sve lijepo, izvorno i prirodno ostane tako, uz pažljivo planiran napredak, posebno u segmentu turizma, zaključeno je na sastanku. 

Nakon neslužbenog posjeta gospodina Franscelle, slijedio je prijateljski radni posjet ministra prostornog planiranja, graditeljstva i državne imovine, gospodina Darka Horvata, kome se pridružila i obitelj, budući da je njihov obiteljski odmor završio danas. 

Kratko su porazgovarali gospodin Franscella te ministar Horvat i načelnik Cecić-Karuzić.

Ovaj kratki radni susret može uroditi mnogim novim prilikama, no kakvima, tek ćemo vidjeti.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.