Posjet umjetničko-književne udruge Vlaho Bukovac Šolti povodom 100. obljetnice rođenja Vesne Parun


Prigodom stote obljetnice rodjenja velike hrvatske poetese Vesne Parun koja je za svoje poslijednje počivalište odabrala otok Šoltu, u subotu, 09.travnja vijenac na Vesnin grob položili su članice i članovi splitske umjetničko- knjževne udruge Vlaho Bukovac.

Goste je dočekao načelnik Općine Šolta koji se prisjetio trenutaka provedenih s velikom pjesnikinjom u njenom boravištu u Stubičkim toplicama, gdje je ona izrazila zelju da bude pokopana na starom groblju u Grohotama, uz svog djeda Šoltanina.

Prisutnima se prigodno obratila i utemeljiteljica Dana Vesne Parun, Tihana Glavurtić, koja je u kratkim crtama opisala sve dosadasnje obljetnice kroz druzenja djece i knjizevnika, kroz brojne izlozbe, pjesničke večeri, knjizevne seminare te sva popratna dogadjanja organizirana u suradnji s Društvom hrvatskih književnika te koordinatorom Društva i dugogodišnjim dragim suradnikom i Vesninim prijateljem, na žalost danas također pokojnim Jakšom Fiamengom.

Nakon polaganja vijenca, direktorica Turističke zajednice Zorana Kaštelanac predstavila je posjetiteljima izložbu “Vesna Parun slikom i stihom” koja je izložena u galeriji Bratske kuće u Grohotama, nakon čega su posjetili i galeriju Eugen Buktenica Đenko gdje ih je ugostio najpoznatiji šoltanski slikar naivac današnjice Vice Buktenica.

U ugodnom razgovoru dogovorena je i buduća suradnja s ovom poznatom splitskom udrugom koja okuplja i brojne književnike u čijim stihovima ćemo možda uživati već ovog ljeta.


Tekst & foto: Tihana Glavurtić  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.