Potpisan predugovor o izgradnji stanova prema programu POS-a


Predugovor o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje stanova prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje potpisali su, u ponedjeljak 15.listopada 2018.g. u šoltanskoj Općinskoj vijećnici, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Slavko Čukelj i načelnik Općine Šolta Nikola Cecić-Karuzić. Potpisivanju predugovora za izgradnju 14 stanova u centru Grohota, na otoku Šolti, nazočio je zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, zamjenik direktora APN-a Krešimir Žunić i zamjenica predsjednika Općinskog vijeća Općine Šolta Zvjezdana Jelinčić.

Općinski načelnik Nikola Cecić-Karuzić istaknuo je važnost ovog trenutka budući Općina Šolta ulaže iznimne napore da pruži mladim obiteljima kvalitetan život na otoku pa im tako nakon izgradnje moderne sportske dvorane i suvremenog dječjeg vrtića s jaslicama pruža mogućnost i stambenog zbrinjavanja, a s ciljem da mladi ostanu živjeti na otoku, u sredini u kojoj su rođeni i gdje su zasnovali svoju obitelj.

Po izuzetno povoljnim uvjetima, mlade obitelji koje su se javile na javni poziv i zadovoljavaju propisane uvjete, moći će riješiti svoje stambeno pitanje. Stanove koji se ne prodaju Općina Šolta otkupit će za rješavanje problema smještaja liječnika i drugih kadrova neophodnih za suvremeni život otočana.

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić čestitao je Načelniku Općine Šolta na ovom koraku kojim će riješiti jedan od gorućih problema mladih obitelji i izrazio želju da sve ono što slijedi bude provedeno u što kraćem roku.


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.