Predstava Vesne Tominac Matačić posvećena Vesni Parun - Dom kulture, Grohote


Monodrama "Ja koja imam nevinije ruke" glumice i autorice Vesne Tominac Matačić, o životu i djelu jedne od najvećih hrvatskih pjesnikinja, Vesne Parun, u čast, sjećanje i zahvalnost povodom 12. obljetnice preminuća pjesnikinje, održat će se 26. listopada s početkom u 20:00 sati u srijedu, u Domu kulture u Grohotama!

Na Šolti će biti 96. izvedba monodrame, a gdje će biti stota, u godini kada smo obilježili i stotu obljetnicu pjesnikinjina rođenja, kaže nam autorica i glumica Vesna Tominac Matačić: "Ne znam gdje će biti stota, nek'' odluči Vesna!".

Predstava “Ja koja imam nevinije ruke” svojevrstan je hommage životu i djelu naše velike pjesnikinje Vesne Parun. Premijerno je izvedena 10. travnja 2014. godine, kada bi bio njezin 92. rođendan. Predstavu je režirao poznati zagrebački kazališni redatelj Ivan Leo Lemo, u produkciji Zagrebačkog glumačkog ateljea te u suradnji s Teatrom &TD, gdje je predstava do danas na redovitom repertoaru. “Ja koja imam nevinije ruke” naziv je zbirke od 88 pjesama koje je Vesna Parun sama odabrala u svojoj 88. godini, naslovom parafrizirajući jednu od svojih najpoznatijih pjesama “Ti koja imaš ruke nevinije od mojih”. 

Isti naslov nosi i ovaj projekt, autorskog dvojca Vesne Tominac Matačić i redatelja Ivana Lea Leme, u kojem kroz formu monodrame istražuju rad i život Vesne Parun. Uz najvažnije biografske epizode predstava donosi i poznate te neke manje poznate lirske tekstove Vesne Parun. 

Ulaz na predstavu je slobodan, vidimo se!


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.