Predstavljanje 29. broja Bašćine


Pozivamo Vas na predstavljanje 29. broja časopisa Bašćina, omiljene publikacije našeg otoka, koja čuva povijest, tradiciju, kulturu, jezik, floru, faunu, nas same, naše nasljeđe i otočki identitet, ovu našu osobitu i posebnu inzularnost.

Važnost časopisa Bašćina je neprocjenjiva, a postat će, s desetljećima koja dolaze, još važnija. Autori iz različitih područja pišu volonterski svoje stručne radove i zapažanja, poeziju, prozu, svaki dio mozaika jednako nam je važan. To vrijedi i u svakom pojedinom broju i za svaki pojedini broj, koji je nova pločica u mozaiku za sadašnjost i budućnost.

Svestrani šoltanski umjetnik, autor, znatiželjnik, istraživač - velik je izbor imenica, jer su široki njegovi interesi i znanje te ne stanu svi u ove retke, urednik Bašćine, Dinko Sule, koji ovaj zahtjevan zadatak obavlja s pažnjom, znanjem i ljubavlju, u nedjelju će, zajedno s Natašom Blagaić, još jednom svestranom šoltanskom autoricom, koja s jednako velikom strašću pjeva i piše, predstaviti ovaj broj koji je posljednji u trećem desetljeću, a sigurno korača prema četvrtom!
Ovaj broj je doista poseban, ne samo zbog ovog vremena koje je pomalo izazovno i zahtjevno, a koje ćemo zasigurno dugo pamtiti, koje je i u ovom broju ostavilo poseban otisak te izazova koje je prošao da bi bio u našim rukama i da bismo ga listali s uzbuđenjem, već zbog onoga što jest! Svaki sljedeći broj je na svoj način osobitiji od prethodnog i malo po malo, a evo nas na ovom 29. broju!

Po čemu je ovaj osobit, dođite i saznajte u nedjelju, 26. srpnja u 20:30 sati u dvoru Bratske kuće u Grohotama! Kako Bašćina ne prođe bez notnog zapisa, nećemo se ni mi družiti bez glazbe, a za taj dio pobrinut će se klapa Čuvite.

Veselimo se Vašem dolasku i dolasku Vaših prijatelja!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.