Predstavljanje 29. broja Bašćine


U nedjelju 26. srpnja, održao je predstavljanje 29. broja Bašćine uz goste, urednika Dinka Sulu i svestranu autoricu koja s jednakom strašću pjeva i piše, gospođu Natašu Blagaić. Glazba je začin života te je publika mogla uživati i u skladbama koje je otpjevala klapa Čuvite.

Predstavljen je sadržaj 29. broja Bašćine koja je dostupna u prostorijama Općine Šolta.

Prigodnih par riječi rekao je i urednik Bašćine, gospodin Dinko Sule, pjesnik, umjetnik, svestrani autor, širokih interesa koji je ustrajao svih ovih godina da bi Bašćina trajala. Gospođa Nataša je na svoj osobiti šarmantan način, kojim osvoji publiku predstavila i druge autore i njihove priloge, ispričala anegdote iz povijesti stvaranja Bašćine koje na potpuno drugačiji način čitateljima približe pozadninu kreiranja jednog časopisa te je pozvala svih da ne „samo čitaju, već pišu, stvaraju“, oči i dušu drže otvorenima „kako bi se nastavila i dalje ova naša Bašćina“.

Kao uvod u ovu večer prikazan je kratak film te zahvaljujemo autorima na tome. Riječ je o filmu napravljenom za izložbu u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, Dalibora Popoviča I Mladena Matijace. Autor fotografije je Zoran Alajbeg, a kustosica izložbe je Nikolina Uroda. Film nosi naslov kao i izložba i kao članak autorice Nikoline Urode u 29. Broju Bašćine – Splitska vrata: Arheološka baština Brača i Šolte.

Autori Željko Bilankov i Luisa Prar su pročitali izbor iz svoje poezije i proze, a u publici su bili i autori priloga koji nesebično pišu, Željka Alajbeg, Mirosija Žic, Gordana Burica, Mirjana Stanić, Nikola Mateljan, Ivan Kuzmanić i gospodin Ante Buktenica - Peculov koji je netom proslavio 90. rođendan, a autor je pjesme posvećene omiljenoj mu radio voditeljici Lidiji Šegvić.

To su bili prekrasni momenti ove večeri kada je gospođa Lidija ustala iz publike i šjor Anti čestitala rođendan te su se podružili pred okupljenima. Simpatični i pun duha, šjor Ante je zabavio i nasmijao i nju i publiku, a ovo pomno planirano i skrivano iznenađenje ne samo akterima, već i svima ostalima, razgalilo je dušu i podsjetilo nas da život ne možemo planirati te da nas nekad jako lijepo može iznenaditi.

Autori koji nisu bili u publici, a tkali su Bašćinu: prof. dr. sc. Irmgard Krisai Greihuber, dr. sc. Jasmina Mužinić, mag. sc. Daria Kranželić, Marko Pavlović, mag. sc. Josip Skejo, mag. sc. Dalibor Vladović, dr. sc. Nikolina Uroda, Pavao Bezić dipl. inž., Ivo Bilankov prof., Venera Stojan, Božidar Cecić. Hvala im.


Čitajmo i uživajmo!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.