Priopćenje Stožera CZ Općine Šolta vezano uz e-propusnice


S obzirom na povećan broj upita donosimo priopćenje Stožera CZ Općine Šolta vezano uz e-propusnice.

Nacionalni stožer Civilne zaštite produžio je mjere ograničavanja do 4. svibnja, ali uz modifikacije poput mogućnosti kretanja unutar županija bez e-propusnica, izvijestio je u subotu voditelj stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, što je izazvalo mnoga pitanja otočana i onih koji na otok žele doći.

– Što se tiče odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, tu smo otvorili mogućnost županijskim stožerima da predlože Nacionalnom stožeru da se ta mjera može primjenjivati tako da se u okviru jedne županije ne moraju koristiti e-propusnice. Time smo omogućili veću mobilnost koja je jedan od tri najveća faktora rizika, ali ograničili smo na 21 županiju, što znači da će lokalni stožeri procjenjivati situaciju i predlagati, a mi ćemo donijeti s njima odluku, rekao je ministar Božinović. 

Stožer CZ Općine Šolta izvješćuje - budući da su otoci specifična područja, pravila za dolazak na otok vrijede kao i dosada - NEMA DOLASKA BEZ e-propusnice stožera civilne zaštite!  Isto vrijedi i za odlaske na kopno.

Još je na snazi Odluka Nacionalnog stožera o ograničavanju prometa prema otocima i dok se ona ne ukine, tako će biti biti.


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.