Priznanje za promicanje sporta


"SPORT FEST" POREČ - TZ OPĆINE ŠOLTA OSVOJILA PRIZNANJE ZA PROMICANJE SPORTA

U periodu od 12. do 14. listopada 2018. godine u Poreču održan je  "Sport Fest”, najveći regionalni sajam i konferencija sporta,  koji je održan pod motom, brže, više, jače. Na "Sport Festu” su dodijeljene prve JUMP nagrade za promociju i razvoj sporta u nekoliko kategorija. "Turistička zajednica Općine Šolta” i "Šahovski klub Brda” dobili su prvu nagradu u kategoriji "Sportski turizam” za  Međunarodni amaterski šahovski turnir "Šolta Amateur Open”, koji je održan dva puta ove godine u razdoblju od 24. 06 do 01. 07. 2018. Ovaj turnir okupio je 120 natjecatelja iz 20 zemalja svijeta, koji su  7 dana boravili na otoku. U ime organizatora turnira, Turističke zajednice Općine Šolta i Šahovskog kluba Brda, nagradu je preuzeo predsjednik Šahovskog kluba Brda gospodin Mateo Ivić.

Turistička zajednica Općine Šolta radi na organizaciji 3. Šolta Open turnira, koja je zakazan za lipanj 2019. Turnir će trajati  osam dana, te će okupiti sportaše iz raznih zemalja diljem svijeta, a  sve u svrhu promocije Republike Hrvatske kao svjetske turističke destinacije,  i promocije turizma, sporta i zdravog načina života ljudi svih dobnih skupina na otoku Šolti.

Sport Fest je najveći regionalni sportski sajam  i konferencija sporta. Od ove godine održavati će se u Poreču. Na ovom sportskom sajmu uvedeno je posebno  priznanje za pojedince i organizacije  u svim sferama društva koji svojim radom  i projektima promiču i unaprjeđuju sport koji je važan čimbenik u očuvanju zdravlja svih populacija ljudi. Dobitnici priznanja  birani su bodovanjem projekata  u selekcijskom procesu od strane žirija na čijem čelu je bio Alan Balen koji je i glavni organizator Sport Festa.

Priznanja  i nagradu dodjeljivane su u nekoliko kategorija:

Sportski  marketing
za marketinške kampanje u kojima su tvrtke i brendovi kroz uspješnu suradnju sa sportskom zajednicom  nadahnuli druge sportaše, navijače i publiku za aktivnije bavljenje sportom i zdravim načinom života. U ovoj kategoriju pobijedila je" INA" d. d., u kampanju za Europsko rukometno prvenstvo.

Grad sporta
Za razvoj sportske infrastrukture koja  je pozitivno utjecala na kvalitetu života građana. U ovoj kategoriji  nagrada je pripala gradu Labinu za izgradnju Sportskog centra Franko Mileta.

Sportski događaj
Za događaj  čiji je naglasak na sportu i aktivnom načinu života, koji je ujedno pozitivan primjer  učinkovite organizacije, kreativne komunikacije i ostvarenja željenih rezultata. U kategoriji za najbolji sportski događaj nagrada je pripala Top sport events  d. o. o., za biciklističku utrku Tour of Croatia.

Inovacije u sportu
Za učinkovitu primjenu novih tehnologija i kreativnih rješenja u radu sa sportašima i klubovima. Nagrada  za Inovacije u sportu  pripala je klubu "Run Croatia”, za organizaciju sportskih događanja od međunarodnog i nacionalnog  značaja, kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju.

Sportski turizam
Za najbolji primjer povezivanja turističke ponude  sa sportskim aktivnostima u svrhu promicanja Republike Hrvatske kao svjetske turističke destinacije i zdravog načina života. U kategoriji sportskog turizma nagrada je dodijeljena "Šahovskom klubu Brda” i "Turističkoj zajednici Općine Šolta”, za Međunarodni amaterski šahovski turnir "Šolta Amateur Open".

Društveno odgovorno poslovanje
Za promociju bavljenja sportom za sve pripadnike društva , nagrada je dodjeljena  "KK Cedevita” koja je u suradnji sa "Down 21”, za uključenje adolescenata i odraslih osoba s downovim sindromom  u život društvene zajednice.

Na kraju prvog konferencijskog dana održana je dodjela nagrada pod vodstvom moderatora Nevena Cvijanovića koji je u ime organizatora još jednom čestitao svim dobitncima i zahvalio se svim prijavljenim projektima uz poziv za nastavak s dobrim radom koji će im donijeti nove nagrade.    (Ružica Bavčević)

 


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.