Promjena radnog vremena pri info telefonu Stožera CZ Općine Šolta i e-propusnice


Kako je osnovna svrha donošenja odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske sprečavanje nekontroliranog kretanja većeg broja ljudi i roba koje može dovesti do daljnjeg širenja epidemije na otocima, propusnice treba izdavati samo kada je to zaista nužno potrebno. No s obzirom na nešto povoljniju epidemiološku situaciju, nadležni lokalni stožeri dobili uputu da se odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom te da im se, slijedom toga, mogu izdati e-Propusnice. 

Uslijed znatno povećanog broja zahtjeva za dolaske na otok Šoltu nakon objave ove odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, ured za izdavanje propusnica Stožera CZ Općine Šolta apelira na sve vlasnike objekata na otoku da imaju razumijevanja i strpljenja te da pričekaju još malo prije nego zatraže propusnicu, dok se čeka na Odluku Nacionalnog stožera o ukidanju e-propusnica.

Obrađen je velik broj zahtjeva koje je temeljem ove nove Odluke trebalo odobriti, stoga apeliramo i na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih mjera onih pristiglih na otok u cilju zaštite zdravlja stanovništva otoka Šolte, što je naš najvažniji i primarni cilj. Sve mjere su na snazi s razlogom i molimo Vas da nam pomognete svojim odgovornim ponašanjem u našim nastojanjima.

Dok je ODLUKA - o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na snazi i potrebne su e-propusnice, one se izdaju na sljedeći način - zatražiti e-mailom ili preko sustava e-građanin za dan dolaska (građani koji nemaju prebivalište na otoku Šolti) ili za dan odlaska s otoka (građani s prebivalištem na otoku Šolti) iz valjanih, hitnih i neodgodivih razloga te će u najkraćem mogućem roku zahtjev biti obrađen.
Treba dostaviti ime i prezime, adresu prebivališta, OIB i datum putovanja te navedete valjani razlog pri zahtjevu za e-propusnicom kako bi mogla biti izdana te poslana putem sustava e-propusnice na e-mail adresu ili kako biste je mogli preuzeti u tiskanoj verziji na adresi Šoltanskih žrtava 1, Grohote (radnim danom od 8:00-14:30h).

Telefonska linija (021 646 202) je također otvorena za informacije i podnošenje zahtjeva isključivo u radno vrijeme sa strankama od 8:00 do 14:30 h radnim danom, umjesto dosadašnjeg 24/7 dežurstva!

Pratite naše službene stranice za sve novosti vezane uz popuštanje mjera!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.