Proslava 100 godina ŠGZ "Olinta"


ŠGZ Olinta, jedna od najdugovječnijih šoltanskih udruga s bogatom glazbenom poviješću, umješnošću i iskustvom te najvažnije, strašću za glazbom, koja je još 1922. potakla njihove mlade sumještane na osnutak limene glazbe, a koja se u njihovom djelovanju održala jednakom snagom i ljubavlju do dan danas, proslavit će ovog vikenda trodnevnom feštom svojih prvih 100 godina!

U petak, 15. srpnja, ŠGZ „Olinta“ će održati tradicionalni koncert, osvježenog repertoara pod dirigentskom palica Marina Cecića, a uz goste – Oktet “Planika” iz Slovenske Bistrice i žensku klapu Čuvite u parku Đardin, u Grohotama.

U subotu 16. srpnja na blagdan Gospe od Karmela u 9.00 h je polaganje vijenca kod križa na mjesnom groblju Dočine u Grohotama, potom slijedi misa povodom blagdana Gospe od Karmela, a u 11:30 sati započinje svečana sjednica povodom 100 godina ŠGZ-a Olinta u Domu kulture u Grohotama.

U 19:00 sati sudjelovanje ŠGZ-a Olinta u procesiji tijekom večernje mise povodom blagdana, a u 21:00 h održat će se koncert limene glazbe Zvonimir iz Solina. Nakon slijedi zabava uz grupu Bambola u parku Đardinu u Grohotama.

Uz visoko pokroviteljstvo Vlade RH, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva turizma i sporta, SDŽ i Općine Šolta, pod pokroviteljstvom TZO Šolta, svečana proslava 100 godina ŠGZ-a Olinta, 17. srpnja, završit će koncertom banda Diktatori u parku Đardin!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.