Prvi vikend šoltanskog Adventskog šušura


Prošlog vikenda, 6. i 7. prosinca, imali smo priliku uživati u čarima prvog šoltanskog Adventskog šušura, a tako će biti petkom i subotom sve do finala samog Šušura u nedjelju, 22. prosinca.

Otvorenje je započelo u 18:00 sati, kada je prisutne pozdravio načelnik, gospodin Nikola Cecić -Karuzić, za kojega je taj dan bio posebno svečan, a nakon paljenja svjećica na boru i pozdravnog govora, adventske svečanosti su mogle započeti.

U kućicama su kužinavali AK “Sulet” i buffet “Grohote”, ponudivši adventsku čaroliju na tanjuru i u čaši, no ono što se zbilo je božićni duh koji je svih prožeo u prekrasnom ambijentu, među svjećicama u dvoru Bratske kuće prvog šoltanskog Adventskog šušura u ovom izdanju.

Pjesmom nas je zagrijao VIS “Sotto voce”. Nakon natjecateljskog dijela malogometnog turnira, pridružili su se i mali nogometaši te njihovi roditelji i šušur je bio u punom jeku. Stalna postava ovog adventa je kućica "Kod Galerije" buffeta "Grohote“ i mali božićni sajam rukotvorina i umjetnina naše drage Senge Aljinović. Ona promjenjiva varijabla ovog šušura i poseban začin su udruge koje su se složno odazvale te će svakog adventskog vikenda se izmjenjivati.

Tako je u subotu 7. Prosinca, u dvoru Bratske kuće u Grohotama, bilo sjajno raspoloženje. Drugi dan šoltanskog Adventskog šušura, kužinavali su članovi KUD-a Šolta u kućici "Pod maslinon", šušuravale su božićne pjesme i sav šoltanski puk dobre volje, kojima su se pridružili i mali nogometaši nakon cjelodnevnog angažmana na 5. dječjem međunarodnom božićnom turniru.

KUD “Šolta” pripremio je sjajnu adventsku trpezu! Njihova spiza, poslužena s redovima pjesme, sjajnog raspoloženja i plesa, držala je svih u sjajnom predblagdanskom raspoloženju. Ozarena lica i složni glasovi su pravi pokazatelj toga.

U kućici "Kod Galerije“ mogli ste naći sve božićne novitete i klasike, u čaši i na tanjuru, koje za vas sprema složna ekipa buffeta "Grohote". Tamo vas očekuju i sljedećeg vikenda. Ove subote mislili su i na najmlađe te su organizirali i Dječji Koktel Party. Tako će biti i sljedećih Adventskih subota u vremenu od 15 do 17 sati.

Tko će tad kužinavat’ a tko zapjevati i zasvirati?

Pratite nas na mrežnim stranicama Općine Šolta, Turističke zajednice i na društvenim mrežama! 

Nađite božićne kapice, budite živi, zdravi i dobre volje i samo dođite u dvor Bratske kuće na Adventski šušur, mi ćemo se pobrinuti za ostalo! 

Vidimo se sljedeći petak 13. u 17:00 sati!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.