Radni posjet predstavnika Županije, VIK-a i HEP-a otoku Šolti


Načelnik Nikola Cecić Karuzić primio je jučer, 18. veljače zamjenika župana Antu Šošića, koji je stigao u radni posjet na otok Šoltu. Razgovaralo se razvoju, poboljšanju i proširenju infrastrukture te novim projektima i turističkoj zoni Šešula, koji će otvoriti nova radna mjesta. Radnom posjetu nazočio je i direktor Vodovoda i kanalizacija Split Tomislav Šuta i tehnički direktor Ivica Perić te se razgovaralo o vrlo važnim projektima za otok Šoltu – projektu izgradnje sekundarne mreže kanalizacije Stomorska, što je nastavak radova nakon što je u dvije faze izgrađena infrastruktura i izvršen 141 priključak te o novom projektu izgradnje kanalizacije u Maslinici i proširenju vodopskrbne i kanalizacijske mreže, za što se i priprema potrebna dokumentacija. Riječ je o velikim projektima koji su od vitalne važnosti za naš otok.

Nazočan je bio i predstavnik HEP-a, gospodin Damir Kurtović te se razgovaralo i o novim trafostanicama na otoku Šolti. Prisutni su bili i predstavnici H.L. Dvorca, investitora projekta izgradnje nautičke marine u uvali Šešula.

Splitsko-dalmatinska županije je dosad uvijek pomagala razvoj i realizaciju projekata na otoku Šolti te je zamjenik župana Ante Šošić rekao kako će i dalje Županija pomagati razvoju i realizaciji projekata na otoku Šolti, jer osim kopna, ima i svoje otoke!

S kojima ima sjajnu suradnju i o kojima dobro skrbi.

Načelnik je upoznao zamjenika župana, gospodina Šošića i s time da je Općina Šolta potpisala nedavno ugovor s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine o darovanju zemljišta površine 7093 četvorna metra u Srednjem Selu, koje je bilo u vlasništvu Republike Hrvatske, na kojem će se izgraditi Dom za starije i nemoćne osobe.

Vrijednost ovog projekta je oko 23 milijuna kuna, u tijeku je izrada glavnog projekta kako bi se ishodila građevinska dozvola, no prava vrijednost ovog projekta, koji je puno više od samog projekta, je neprocjenjiva za stanovnike našeg otoka.

Zamjenik župana, gospodin Šošić je zaključio svoj posjet time kako pri svakom dolasku vidi promjenu i kako je Šolta otok na kojem se doista - živi i radi!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.