Radni sastanak s predstavnicima županije i čelnim ljudima HEP-a, ŽUC-a, Lučke uprave i HC-a


Danas, 17. ožujka u radni posjet otoku Šolti, na poziv načelnika Nikole Ceciće Karuzića došli su zamjenik župana Stipe Čogelja, ravnatelj županijske Lučke uprave Domagoj Maroević, ravnatelj Županijske uprave za ceste Split Petar Škorić, rukovoditelj Odjela za investicije HEP-a Zdravko Jadrijev, Neven Matijević, rukovoditelj poslovne jedinice Split Hrvatskih cesta, Miroslav Jakovčević, projektant iz Triviuma d.o.o. i Dino Lončar, suradnik iz Splitsko-dalmatinske županije.

Načelnik ih je primio u vijećnici sa suradnicima, predstavnicima komunalnog poduzeća, direktoricom KP “Basilija” Tihanom Glavurtić i Željkom Zlendićem, tehničkim direktorom.

Razgovaralo se o strateški važnim projektima za otok Šoltu i njene stanovnike, od najmlađih i projekta proširenja dječjeg vrtića, čija dokumentacija je pri kraju te se planira i početak skore izgradnje do naših najstarijih sugrađana, za koje se planira izgradnja Doma za starije osobe u Srednjem Selu. Stipe Čogelja, zamjenik Blaženka Bobana, župana Splitsko-dalmatinske županije, izrazio je potporu i način na koji će je Županija pružiti te kako će i dalje će biti uz Općinu Šolta u realizaciji ovih važnih projekata za naš otok, kao i drugih o kojima se razgovaralo na radnom sastanku.

Važno nam je i pronaći rješenje kojim bi se saniralo i uredilo kuću namjenjenu stanovanju liječnika, jer stanje je zasada neuvjetno za stanovanje.

Načelnik je istaknuo probleme vezane uz dotok vode na otok Šoltu i njihovo rješenje, istaknuo kako se čekaju dozvole za projekt kojim bi se omogučio veći dotok vode na otok, imajući na umu rastuće potrebe stanovništva za vodom, posebno u segment turima i poljoprivrede. Govorio je i o izazovima koje nosi sa sobom razvoj nautičkog turizma te predložio način rješavanja otpada koji dolazi s razvojem istog i zatražio potporu u rješavanju ovog važnog problema, imajući na umu zaštitu okoliša i prirodnih ljepota naše Šolte.

Načelnik je najavio i planiranu nabavku dva nova vatrogasna vozila, navalnog i terenskog, kako bi se obnovio i pojačalo vatrogasni vozni park, čija je važnost neminovna, posebno za vrijeme sve češćih požara i sve sušnijih razdoblja te zatražio pomoć pri ovom pothvatu, što će se u određenom dijelu i ostvariti.

Razgovaralo se i s čelnicima o cestovnoj infrastrukturi i statusima važnih projekata tog segmenta – modernizaciji i rekonstrukciji dionice ceste u Gornjem Selu, izgradnji obilaznice Stomorska i obilaznice Grohote te o rješenjima regulacije prometa u ljetnom periodu.

Zdravko Jadrijev, predstavnik HEP-a rekao je kako kolege rade na projektiranju izgradnje i opskrbe deponiaj Borovik električnom energijom i kako se radi na poboljšanju pouzdanosti i modernizaciji mreže na otoku Šolti, što je i njima, ka oi nama jako važno.

Razmotreni su planovi, projekti i rješenja istaknutih problema otoka Šolte i njenih stanovnika, mapirana je trenutna situacija i status projekata o kojima se dosta razgovaralo i na kojima se radilo te se radi i dalje. Dobra suradnja Općine Šolta, čelnih ljudi važnih tvrtki koji su nas i danas posjetili i Splitsko-dalmatinske županije, čiju potporu uvijek imamo u realizaciji naših projekata i poboljšanju uvjeta i kvalitete življenja na otoku i naše infrastrukture donose i vidljive rezultate na svim poljima.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.