RokOtok - Šolta


Ovog petka - 26.7.2019., u Nečujmu u 10:00h, hrabri morski lav, popularni novinar i bloger, Domagoj Jakopović Ribafish dočekan je u Nečujmu. Plivao je to jutro s Brača do Šolte, a u Nečujmu su ga dočekali mnogobrojni mali i veliki Šoltani. Bilo je gotovo nemoguće prići glavnoj plaži, Ribafishu i njegovom timu. Dočekao ga je VIS „Kuparića put“ koji su zapjevali na plaži, gdje im se i sam Ribafish pridružio, a najmlađi pripadnici KUD-a „Šolta“ su zaplesali. Ovaj inspirativni i jednostavni čovjek za svakoga je našao vremena, slikao se, njegov tim i on su podijelili poklone za djecu i nakon edukativnog programa, gdje je ovaj profesor geografije pričao djeci o hrvatskim otocima i gdje su mali Šoltani pokazai veliko znanje, krenuo je zabavni dio – potraga za skrivenim blagom.

Domagoj Jakopović Ribafish od djece polaznika dječjeg vrtića u Grohotama je dobio prekrasan veliki personalizirani plakat posvećen njegovom projektu RokOtok i monografiju „Otok Šolta“ u ime Općine Šolta.

Unatoč ozlijeđenoj tetivi i svim teškoćama koje ovaj podvig nosi sa sobom, on pliva i ide dalje.

Ova pustolovina posvećena je njegovom prerano i tragično preminulom sinu Roku.

Ideja o projektu se rodila dok je RibaFish pisao knjigu RokOtok o svojim razgovorima s Rokom i želja mu je da odlazak sina i suputnika u avanturama pretvori u društveno koristan projekt kako bi istaknuo važnost pozitivnih zajedničkih aktivnosti djece i roditelja.

Na put je krenuo iz Dubrovnika, 6.7., a akcija traje do 30. 7. Dosad je povezao Koločep, Lopud, Šipan, Mljet, Korčulu, Lastovo, Šćedro, Hvar i Vis, Brač i danas Šoltu. Dočeci su, kaže, sve veći.

Rok i Ribafish su jako voljeli putovati, obišli su više od 60 zemalja. Počelo je, kaže, tako što su isprintali kartu Hrvatske i križali županije. Stigli su prekrižiti 18 županija, pet država i osam otoka. - Sada je na meni red da završim naše putovanje - zaključuje Ribafish.

Kad ste se zadnji put aktivno družili?

Pitanje je koje je Riba postavio djeci i roditeljima te kroz razgovor i ulomak iz knjige RokOtok, podsjetio ih na danas gotovo zaboravljene čari zajedničkog provođenja vremena.

U svom pohodu na otoke, uz potporu s palube, Ribafish ima i vojsku vrsnih plivača koji se na putovanju s otoka na otok uz njega spontano izmjenjuju. Naravno, uz sve mjere opreza, jer ne mogu ljudi tek tako zaplivati s njim, postoji niz uvjeta, prvenstveno iz siguronosnih razloga.

Domagoj jakopović Ribafish sutra pliva iz Maslinice u ranim jutarnjim satima prema Drveniku, čime se ova etapa njegove avanture bliži kraju, zadnji otok u ovoj etapi je Čiovo, na rasporedu 30.7.

Na društvenim mrežama možete vidjeti cijelu galeriju fotografija s druženja u Nečujmu.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.