Sastanak Ericsson Nikole Tesle i Općine Šolta


Ericsson Nikola Tesla i Općinom Šolta ovih dana održali su radni sastanak s ciljem uspostave međusobne suradnje koja bi doprinijela razvoju otoka i gospodarskom rastu te za početak, donijela rješenja nekih tekućih i važnih problema na Šolti, kroz primjenu i razvoj novih tehnologija na postojećoj infrastrukturi ili primjenom jednostavnih pametnih rješenja.

Ostvarenjem eventualne suradnje jedinice lokalne samouprave i ove kompanije doprinijelo bi se samom otoku u smislu bolje i brže prilagodbe zahtjevima razvoja društva i poslovanja te pozitivnog utjecaja na okoliš. Isto tako jedan od ciljeva je, za početak, mapiranje ključnih točaka za koje bi se našla ovom suradnjom vrlo učinkovita rješenja te uz stručno vodstvo i izvori financiranja koji bi pomogli ostvarenju dugoročno isplativih rješenja, do kojih bi se došlo vrlo slojevitim i kreativnim pristupom problemu.

U svakom planiranju pa kasnije i realizaciji, jedan od najvažnijih segmenata je uključivanje stanovništva u proces.

Jedan od ciljeva je i preudvjeta da bi moderna rješenja uopće funkcionirala jest kvalitetna telekomunikacijska infrastruktura koju naš otok zasad nema, no svakako se traži rješenje po tom pitanju. Ostvarenjem tog ključnog preduvjeta za stvorila bi se osnova za realizaciju mnogih razvojnih projekata i raspoloživost elektroničke komunikacijske infrastrukture.

Obje strane su izrazile zadovoljstvo ovim važnim sastankom. Ericsson NT ostvaruje suradnju s brojnim jednicama lokalne samouprave među kojima su otočne, županijama, gradovima… Njihovo bogato iskustvo i stručnost svakako bi bili od velikog značaja za razvoj našeg otoka na način koji se dogovori suradnjom.

Investiranjem, o kojem bismo stekli nova znanja i nove izvore financiranja projekata, otvorile bi se mogućnosti za inovativnost.

Samo kroz povezivanje i suradnju mogu se omogućiti preduvjeti za brži, kvalitetan i suvremeni razvoj otoka Šolte.Općina Šolta - Natječaji

Natječaji

Općina Šolta - iTransparentnost

iTransparentnost

Općina Šolta - Službene novine

Službeni glasnici

Općina Šolta - Javna nabava

Javna nabava

Općina Šolta - Proračun

Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

Općina Šolta - Investicijski projekti

Investicijski projekti

Općina Šolta - Natječaji

Natječaji

Općina Šolta - iTransparentnost

iTransparentnost

Općina Šolta - Službene novine

Službeni glasnici

Općina Šolta - Javna nabava

Javna nabava

Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.