Šolta dijelom turističkog sajma u Londonu


I ove godine Hrvatska se predstavlja na jednom od najvećih poslovno-turističkih sajmova na svijetu. Nakon stanke zbog pandemije, u London su se vratili turistički djelatnici iz cijeloga svijeta, naravno i iz Hrvatske jer su nam Britanci oduvijek jako visoko u turističkim statistikama. To vrijedi i za Šoltu, koja posljednih godina bilježi skok gostiju iz Velike Britanije koji se nalaze među prvih deset turističkih nacija koje posjećuju naš otok. Ove godine, između desetaka prijavljenih turističkih djelatnika iz cijele Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica je odabrala kao jednog od svojih šest informatora - Duju Sinovčića iz Turističke zajednice Općine Šolta, koji je predstavnik našeg malog otoka na ovom prestižnom sajmu.

Hrvatska se predstavila ove godine mnogim novostima, između ostalog i mobilnom aplikacijom Playa Beach Finder za koju se zainteresiralo desetak turističkih velesila. Aplikacija pomaže turistima u pronalasku plaža kada stignu u željenu destinaciju. Šoltanske plaže već su godinu dana dijelom Blaga koje turisti mogu pronaći pomoću ove aplikacije, uz onaj dobri stari “slučajni” način.

Britanski su partneri optimistični i najavljuju porast broja aviolinija i putovanja u 2022., već u predsezoni, kažu u HTZ-u. Srednja Dalmacija, javlja nam kolega Duje Sinovčić, i dalje je jedna od najtraženijih destinacija, a Šolta tu svakako zauzima svoje mjesto.

Nadamo se još uspješnijoj sezoni u 2022. godini, iako je i ova nadmašila sva naša očekivanja.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.