Šolta na Danima hrvatskog turizma - sjajna zvijezda nautičkog turizma


Dani hrvatskog turizma ove godine održavaju se u Slavoniji od 2. - 5. listopada.

Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, koji okuplja između 1500 i 2000 sudionika. U višednevnom radnom djelu – stručna predavanja, prezentacije i radni sastanci, planiran je tradicionalni susret turističkih djelatnika s članovima Vlade RH te javna dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja i nagrade. Organizatori skupa su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

U sklopu Dana hrvatskoga turizma, sinoć je na imanju Kunjevci kod Vinkovaca dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i nagrada Hrvatske gospodarske komore.

U kategoriji najbolje destinacije nautičkog turizma Šolta je bila finalist, zajedno sa Zadrom i Novim Vinodolskim, a Zadar je proglašen najuspješnijom destinacijom nautičkog turizma. Šoltu je nominirala Turistička zajednica Općine Šolte nakon čije se prezentacije u Mariji Bistrici početkom srpnja, Šolta plasirala u uži krug u ovoj kategoriji. Tim povodom stručno povjerenstvo HTZ-a posjetilo nas je krajem srpnja te smo svjedoci ovog sjajnog ishoda.

Otok Šolta je za ovaj vrijedan i visoki plasman u ovom važnom segmentu – nautičkom turizmu, dobila zasluženo priznanje. To je zasluga svih vrijednih i ljubaznih domaćina ovog otoka te svih koji u turizmu radom i trudom daju svoj doprinos razvoju otoka kao privlačne destinacije koja ima dodanu vrijednost na prirodne ljepote i blagodati.

Koliko je Šolta važna na nautičkoj karti govori i nominacija marine Martinis Marchi u kategoriji najbolja mala marina. Nominirane su još bile i marina Vrsar, Vrsar te Olive Island marina iz Sutomiščice koja je dobila nagradu u ovoj kategoriji, a marina Martinis Marchi je bila drugoplasirana.

Čestitamo od srca na ovim nominacijama i sjajnom plasmanu marini Martinis Marchi te Šoltanima i domaćinima otoka Šolte, Turističkoj zajednici Općine Šolta te svima čijom zaslugom i trudom je došlo do ovog sjajnog rezultata.

Večeras će se održati 2. večer dodjele turističkih nagrada.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.