Šoltanska Čuvita u Virovitičko-podravskoj županiji


Predstavnici Općine Šolta i KUD-a Šolta otputovali su u Virovitičko-podravsku županiju kako bi nazočili potpisivanju sporazuma koji je važan korak u suradnji našeg otoka i Virovitičko-podravske županije u vidu dvaju festivala koji otvara vrata međunarodnim projektima i suradnjama.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, načelnik Općine Šolta Nikola Cecić-Karuzić, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić i tajnik udruge ”Slavuj – čuvari i promicatelji tradicijske kulture” Siniše Cmrka, potpisali su Sporazum o međusobnoj suradnji na tri međunarodna projekta iz kulture i turizma.

Riječ je o projektima: ”Podravski Slavuj” i „Šoltanska Čuvita“, koji su međunarodni dječji tv festivali tradicijske kulture, koji će okupljati djecu od 7 do 12 godina iz 12 zemalja EU i Kine, kao zemlje partnera. Festivali će se održavati u kolovozu i rujnu, a predstavljanje je održano u Hotelu Divino. 

Prema riječima Siniše Cmrka, ovaj sporazum otvara ne samo nova međunarodna povezivanja već i mnoge mogućnosti suradnje i napretka.

Zadovoljan suradnjom je i bio načelnik Općine Šolta Nikola Cecić-Karuzić.

- Veselimo se suradnji i povezivanju otočne i kontinentalne Hrvatske. Naša povezanost s Podravinom je već ostvarena preko općine Hlebine i to preko likovne umjetnosti naive, a ovo predstavlja daljnji razvoj i suradnju preko festivala Slavuj-Čuvita. Festival će se održati u Grohotama, na otoku Šolti, otoku pisme, meda, vina i uja – istaknuo je načelnik Cecić-Karuzić.

– Ponosni smo na ovu inicijativu koja će kroz pjesmu i film povezati zelenu i plavu Hrvatsku i koja će promovirati i Pitomaču i Šoltu i Dalmaciju i Podravinu i Splitsko-dalmatinsku i Virovitičko-podravsku županiju te naposljetku i cijelu Hrvatsku. Sretni smo što smo dio ove lijepe priče, posebno jer već 28 godina postoji Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači, koji njeguje hrvatsku i podravsku riječ i stih, a i „Podravski slavuj“ i Šoltanska Čuvita“ nude njegovanje tradicijske kulture od malih nogu, dok će dječji filmovi nastaviti tradiciju našeg Pitomačanina Mirka Lauša – rekao je župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

Prilog vinkovačke Plave TV
https://web.facebook.com/plava.tv/videos/424762525139501/UzpfSTEwMDAwMDcyMjI2MjIyODoyODQ1MjI5NDk4ODQ0NDMx/

U iščekivanju smo ovih velikih događaja za male krajeve, naše malene velike i nas same čime pišemo nove stranice za buduće naraštaje i učimo ih povezivanju i njegovanju tradicije od malena te stvaranju novih mogućnosti.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.