STAMBENI KONTEJNERI OPĆINE ŠOLTA STIGLI DO POTREBITIH OBITELJI NA PODRUČJU BANOVINE


Općina Šolta, još 5. siječnja 2021., naručila je 2 stambena kontejnera za pomoć obiteljima čiji su domovi stradali u potresu na području Banovine. Stambeni kontejner - apartman opremljen je: klima uređajem, električnim grijalicama, sanitarijama ( wc školjka, tuš kabina, umivaonik s ogledalom, bojler), kuhinjom s mini štednjakom, frižiderom i gornjim elementom, stolom s 4 sjedalice i 4 kreveta ( 2 na kat).

Trebalo je strpljenja do dana isporuke, no stambeni kontejneri su jučer, 11.veljače 2021., konačno našli put do potrebitih obitelji na području potresom porušene Banovine.

Isporučeni su četveročlanim obiteljima čije su obiteljske kuće dobile crvenu oznaku, a što znači da su opasne za život i iz njih su se trebali hitno evakuirati.
Vjerujemo da od dana potresa, 29.12.2020., za obitelji koji čekaju svoj privremeni dom, svaki dan se čini godinom.

Nadamo se da smo ovim smještajnim jedinicama barem malo olakšali život obitelji Zdenka Nemesnika iz Mošćenice, naselja u sastavu Grada Petrinje, i obitelji Ivanke Medved iz Siska.

Obitelji su u razgovoru sa Načelnikom Općine Šolta, Nikolom Cecićem-Karuzićem, izrazili svoju veliku zahvalu što su konačno dočekali nekakav sigurni krov nad glavom, i to ne bilo kakav, nego potpuno opremljen, rekli su u šali nedostaje još samo perilica za suđe, a neke je natpis Općina Šolta odmah podsjetio na dobro poznatu S ponistre se vidi Šolta…, i eto daška vedrine u moru nevolja koja su ih snašle.

Želimo im da se obiteljske kuće što prije obnove, da se vrate normalnom životu, i da privremeni dom, ma koliko bio solidan, čim prije zamijene onim pravim.


Zahvaljujemo svima koji su svojim novčanim donacijama pripomogli kupnju ovih kontejnera.
Od građanstva, na račun Općine Šolta u ovu svrhu, uplaćeno je
42.805,00 kuna.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.