Stonoga Goga posjetila Šoltu


Jučer, 16. svibnja, je u Domu kulture u Grohotama, za najmanje prikazana predstava Gradskog kazališta lutaka iz Splita u suradnji s Teatrom Poco Loco – Stonoga Goga

Dopadljiva, šarena, zabavna, prekrasna predstava upakirana u format savršena omjera stihovanih dijaloga i glazbe, razveselila je najmlađe.  

Poduzetni Smrdljivi Martin, otmjena leptirica i disciplinirani mravi samo su dio šarenog šumsko-postolarskog svijeta koji se – jezikom, slikom, ritmom i rimom – otkriva u priči o stonogi Gogi, velikoj ljubiteljici mode i poklonici cipela.
Cipele čitav njen su svijet, ko ptici let, ko pčeli med, kako sama kaže, ali i kako pokazuje šepureći se redovito u novim japankama, čizmama, štiklama i šlapama. No, nagli susret s jednom gladnom pticom, iz kojeg jedva izvlači živu glavu, doslovno je izbacuje iz cipela. Nezadovoljna novim, bosonogim životom, Goga kreće u očajničku potragu za onim što smatra jedinim blagom, a pridružuje joj se jedan puž koji, gle čuda, i bez cipela i bez nogu živi sasvim bezbrižno i lako. Njihov je put dovoljno dugačak da se Goga, lišena vlastitih cipela, stavi u tuđe i shvati da je zaista slobodan samo onaj tko je neopterećen materijalnim – siromašniji za pokoji modni dodatak, no bogatiji za brojne prijatelje.

Predstava Stonoga Goga nastala je prema tekstu Andrijane Grgičević, nagrađenom na Natječaju za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu Mali Marulić, 2016. Igrali su: Alin Antunović (dijelom naša Goripojka), Ivan Medić i Branimir Rakić.

Poslije predstave, svi su imali priliku uživati u prekrasnim, ukusnim domaćim kolačima, čaroliji koju su stvorile vrijedne ruke članica udruge Rusmarin, kojima se posebno zahvaljujemo.

Hvala svima što ste bili dio ovog simpatičnog, šarenog i ukusnog popodneva te vas ovom prilikom pozivamo da nam se pridružite sutra na manifestaciji povodom Međunarodog  dana muzeja, gdje ćete imati priliku vidjeti izložbu grafičke mape Branka Pejnovića u galeriji Bratske kuće, “Slikom i stihom – Vesna Parun” te uživati u javnoj tribini u sklopu projekta Klaritac kulture “Kultura jučer, danas, sutra” koja ima zanimljive, stručne i zabavne goste.

Vidimo se sutra, 18. svibnja u 18 h u Grohotama!

Foto: Ana Grgić - GKL Split  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.