Stožer CZ Općine Šolta poziva na dodatan oprez i poštivanje mjera u zaštiti od koronavirusa


Stožer civilne zaštite Općine Šolta na svom sastanku održanom 5.1.2022. ističe kako je epidemiološka situacija u Hrvatskoj sve ozbiljnija, a Splitsko – dalmatinska županija prednjači u broju oboljelih, te je time za očekivati da će i na Šolti broj oboljelih biti veći u narednim danima. Nakon proteklih blagdana i okupljanja to je izgleda neizbježno. Stožer će postupiti prema uputama koje očekuje od Županijskog stožera. Do tada upozorava stanovništvo da se pridržavaju svih dosad donesenih mjera i uputa. 

Prema izvješću NZJZ od 4.1.2022., na nivou HR 1 dozom cijepljeno je 53% građana, a sa 2 doze 46%, u Splitsko- dalmatinskoj županiji 1 dozom 43%, a sa 2 doze 36%, dok je na području Šolte 1 dozom cijepljeno 60% stanovnika, a sa 2 doze 51 %. 

Zaključeno je da će Općina Šolta u dogovoru sa Domom zdravlja SDŽ i NZJZ SDŽ ponovno organizirati cijepljenje na Šolti i to u drugoj polovini siječnja, a ovisno o broju zainteresiranih.

Testiranje na Covid, PCR testovi, redovito se obavlja u ambulanti Doma zdravlja Grohote  i to svaki drugi dan u smjeni dr. Senke Brajčić od 8:00 do 9:00 sati, naravno uz uputnicu liječnika i uz OBAVEZNU prethodnu najavu . 


Pozivamo stanovništvo na dodatan oprez, na poštivanje distance, na izbjegavanje okupljanja i druženja, na pravilno nošenje zaštitne maske i na posebno vođenje računa o osobnoj higijeni. Samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa.
Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Stožer civilne zaštite Općine Šolta


Općina Šolta - Natječaji

Natječaji

Općina Šolta - iTransparentnost

iTransparentnost

Općina Šolta - Službene novine

Službeni glasnici

Općina Šolta - Javna nabava

Javna nabava

Općina Šolta - Proračun

Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

Općina Šolta - Investicijski projekti

Investicijski projekti

Općina Šolta - Natječaji

Natječaji

Općina Šolta - iTransparentnost

iTransparentnost

Općina Šolta - Službene novine

Službeni glasnici

Općina Šolta - Javna nabava

Javna nabava

Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.