Svečano uručenje ugovora nositeljima OPG-ova za sustav navodnjavanja


Načelnik Nikola Cecić Karuzić je u ime Općine Šolta danas, 5. srpnja u Vijećnici svečano dodijelio 15 ugovora nositeljima OPG-ova s otoka Šolte koji su ostvarili pravo putem Javnog poziva za provedbu Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Općine Šolta za Mjeru 3. na POTPORU ZA NABAVU I POSTAVLJANJE SUSTAVA NAVODNJAVANJA.

Načelnik je pozdravio prisutne, približio mjeru 73.12 koja je otvorena za poljoprivrednike od 1. srpnja za nasade i opremu - nabavu mehanizacije i alata za poljopriverdu.

Potom se zahvalio i jedan od korisnika mjere, dr. sc. Bernardin Peroš u ime svih nositelja OPG-ova te apelirao da se prenese poruka do viših instanci kako je potrebo više manjih natječaja sličnih ovome, a ne velikih, koji ponekad nisu korisni malim OPG-ovima.

Načelnik se zahvalio na dolasku i pozvao prisutne na potpis ugovora te podijelio još nekoliko novosti vezanih uz vodu na otoku Šolti. Osvrnuo se na pravo korištenja subvencije za vodu i kako Općina Šolta subvencionira OPG-ovima 5 vagona (1 vagon - 10 tona) vode, no postoji mogućnost povećanja količine s obzirom na dugotrajnost sušnih razdoblja, o čemu će se pravovremeno izvijestiti zainteresirana javnost.

Nadalje, informirao je o nedavnom radnom posjetu predstavnika Hrvatskih voda prilikom i realizaciji projekta hidrogeološka istraživanja s ciljem izrade bušotina i vršenja vodoistražnih radova radi osiguravanja dodatnih izvora vode zbog navodnjavanja, a time i razvoja poljoprivrede otoka Šolte. Govorio je i o građevinskoj dozvoli koja je ishođena za gradnju vodovodne cijevi promjera 315 mm, što je gotovo dvostruko veći promjer vodovodne cijevi od sadašnje kako bi se zadovoljile rastuće potrebe svih stanovnika otoka Šolte.

Nakon potpisivanja, načelnik Cecić Karuzić je svakom od prisutnih nositelja OPG-ova, svečano uručio ugovor kojim se ostvaruje pravo na potporu za nabavu i sustav navodnjavanja, što će korisnicima pomoći u razvoju njihovih poljoprivrednih gospodarstava.

Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora je 58.415,65 EUR, a maksimalni iznos pojedinačne potpore je 5000 EUR. Sredstva za ovu mjeru osigurana su iz Proračuna Općine Šolta.

OPG-ovi s područja otoka Šolte koji su ostvarili pravo na potporu su:

OPG Filip Marinković, OPG Tomislav Sinovčić, OPG Tri Marije, OPG Vinko Sule, OPG Bernardin Peroš, OPG Tonka Jakovčević, OPG Blaskovic-Maslina, OPG Lipo Misto, OPG Mirjana Čagalj, OPG Tomislav Purtić, OPG Murica, OPG Vice Burica, OPG Neven Elezović, OPG Ivica Jakovčević te OPG Nikica Buktenica.

Potpore će biti ostvarene nakon natječaja prema zahtjevima prijavitelja.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.