Tri umjetnička događanja u jednom danu!Utorak, 9. kolovoza je bio poprilično sadržajan umjetnički dan na otoku Šolti!

Udruga Osmijeh u Domu kulture u Grohotama održala je svoju prvu radionicu. Puno volje, smijeha, ljubavi i boje! Mali i veliki su bili kreativni i maštoviti, svi su se dobro zabavili. Ovo je prva u nizu aktivnosti udruge za socijalnu integraciju svih dobnih skupina, čiji je primarni cilj učiniti dostupnima terapije i aktivnosti djeci s posebnim potrebama na otoku Šolti, na domak njihova doma, no i svoj djeci otoka Šolte staviti Osmijeh na lice širokim spektrom aktivnosti namijenjenih njima

Udruga će se predstaviti nizom događanja humanitarnog karaktera 3. rujna, a Općina Šolta podupire njihov cilj i rad te omogućuje početak terapija i socijalnih usluga potrebnih najmlađim sugrađanima kroz djelovanje rehabilitacijskog centra Inkludo na Šolti od 15. rujna, subotom u jutarnjim satima.

Ove ćete divote moći kupiti 3. rujna u sklopu događanja koje će organizirati udruga Osmijeh. S najmlađima je slikao i Vice Buktenica, naš slikar naivac.

 U organizaciji KIC-a Šolta, održana su čak dva događanja jučer, umjetnička večer, likovnost nadopunjena glazbom! Sudeći po reakcijama publike, bila je to čista čarolija.

Otvorena je izložba slika Josipe Šarić, Floralia. Izložba je to slika akademske slikarice koja ljepotu prirode donosi prožetu svojojm sliakrskom osobnošću pred nas – nježno, čisto, zadivljujuće! Nazivi nejnih slika govore o dubokom promišljanju i osjećanju života i potrebi da ljepotom olakša i podsjeti u teškim vremenima na izlaz. Cvijeće je ukras prirode,a vrline i lijepi trenutci prožeti ljubavlju su tkivo života, ona ih spaja u jedno!

Koncert mlade i talentirane mandolinistice Maje Radman, u pratnji Luke Domaćine na gitari bio je šećer na kraju ove čarobne večeri, pod nazivom “La musica di note”.

Maja Radman je počela svirati mandolinu sa 6 ipo godina u školi mandoline, pod vodstvom Dee Škorić, pri GMD Sanctus Domnio.

Sanctusovci ponosno nose naslov najboljeg europskog mandolinskog orkestra u kojem sviraju čak 4 diplomirane mandolinistice, a jedna od njih je i Dea.

Osim u Sanctusu koji se posebno posvetio izvođenju suvremene mandolinske glazbe hrvatskih skladatelja, Maja svira i u mandolinskoj sekciji KUD-a Šolta.

U njihovoj noćnoj muzici, obradama omiljenih dalmatinskih i pop pjesama, za mandolinu i gitaru uživala je mnogobrojna publika, i kad glazba ponese, slušatelj se i pridruži!

Dio atmosfere možete vidjeti na našim društvenim mrežama!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.