Vrhunska šoltanska vina osvojila su srebrnu i dvije brončane medalje na utjecajnom natjecanju u Londonu!


International Wine Challenge 2021.


International Wine Challenge, najutjecajnije, nepristrano i najstrože ocjenjivano vinsko natjecanje na svijetu, proglasio je pobjednike svog natjecanja 2021. godine, a medalje su dodijeljene proizvođačima vina u zemljama širom svijeta od Španjolske i Južne Afrike do Rusije i Kazahstana. Panel međunarodnih vinskih stručnjaka ocjenjivao je tisuće vina iz preko 50 zemalja u rigoroznom dvotjednom „slijepom“ kušanju (blind tasting), provedenom pod zaštitnim mjerama od korona virusa, u Londonu, ovog travnja.

„Slijepo“ kušanje je tehnika kušanja, a uzorci vina koje se ocjenjuje su pod šiframa, dok se postupak kušanja provodi promatranjem okusa i mirisa proizvoda bez spoznaje i viđenja o ambalaži, vrsti, podrijetlu vina.... Slijepo kušanje, blind tasting, je tehnika kušanja za vinske profesionalce (degustatore vina, sommeliere i druge) koji na taj način osiguravaju nepristranost u prosuđivanju kvalitete vina tijekom vinskih natjecanja.

Na ovom utjecajnom i strogom natjecanju, teško je osvojiti visok broj bodova, a to je uspjelo šoltanskim vrhunskim vinima proizvođača vina Dom Kalebić, Roberta i Marine Kalebić. 

Njihova vrhunska vina osvojila su srebrne i brončane medalje, što je uistinu veliki uspjeh na koji su s pravom iznimno ponosni!

Gaštald Pošip 2018., bijelo vino istoimene sorte, osvojilo je srebrnu medalju, dok su Fameja 2018., blend sorti plavac mali, tribidrag i dobričić, „izvorni blend damatinskog trojstva“, osvojilo je brončanu medalju, kao i Gaštald Dobričić 2018,, vino intrigantne autohtone šoltanske sorte. Kako i njihova deklaracija kaže „simbol obnove života, iznjedreni iz šoltanskog kamena“. 

Važno je naglasiti i da je Gaštald Pošip 2018. sa Šolte najbolje cijenjeno vino u Hrvatskoj na IWC 2021.

Čestitamo Dom Kalebić  na ovom vinskom respektabilnom, posebnom i velikom uspjehu!Foto - izvor: Dom Kalebić

Info: Dom Kalebić


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.