Završni vikend Adventskog šušura


Šoltanski Adventski šušur već je zaživio među Šoltanima i svih zajedno nas raduje. Koga je okupio treći vikend adventa? Pred nama je završni vikend predblagdanskog vremena u kojem ćemo šušuravat’ zajedno.

U kućici „Pod Maslinon“, u petak 20. očekuje nas skupina mladih šoltanskih mama koje kužinaju pod imenom Baby boomers. Mlade su, prekrasne, zabavne i originalne, no što se krčka u njihovim loncima? Prošli vikend im je konce pomrsilo nevrijeme, no ipak su spremne za novo kužinavanje. Ne pogađajte s puta po mirisu, nego dođite u dvor Bratske kuće! Možete poćirit’ i kušat’ već od 17:00 h. Sve što probate s njihova jelovnika, izravno je pomoglo njihovom cilju. O čemu je riječ?

Dječjem igralištu do boćališta u Grohotama potrebna je antistres podloga za sigurniju dječju igru. Svojim delicijama one će je pokušati osigurati, a sigurni smo da će uspjeti ako ih svi podržimo i pritom uživamo u delicijama!

Dok nam fine slastice šoltanskog adventa nalaze put do želudca i griju nam dušu, Sotto voce će sve dodatno začiniti i uljepšati svojom pjesmom – pjevaju nam od 18:00 h.

U kućici „Kod Galerije“ buffet Grohote priprema uz klasičnu ponudu za osvježenje ili zagrijavanje i mnoštvo božićnih iznenađenja u čaši i na tanjuru, kako u petak, tako i u subotu jer su u stalnom adventskom postavu.

U stalnom postavu Adventskog šušura je i ponuda malog božićnog sajma rukotvorina umjetnice Senge Aljinović.

Ovom prilikom najavljujemo i otvorenje izložbe akvarela “Božićne imaginacije” slikarske grupe “Iz bića boje”, voditeljice Nine Elezović Šimunović, koja će u 18:00h kratko predstaviti svoj projekt i uvesti vas u magični božićni svijet akvarela koji je otvoren za vas sva tri dana Adventskog šušura - 20., 21. i 22. prosinca.


U subotu 21. prosinca, kućica buffeta Grohote otvara svoja božićna vrata malo ranije – od 15 do 17 sati za najmlađe Šoltane i njihove male goste pripremaju Dječji Adventski Koktel Party, stoga uranite i uživajte!

U subotu, 21. prosinca će u kućici „Pod Maslinon“ kužinavat’ naše drage Stomorčanke iz udruge Rusmarin, koje već godinama naprave naše izložbe, koncerte, promocije, obljetnice, ma velik broj društvenih događanja ukusnijima i nezaboravnima, i zasukat će opet svoje rukave i u slanom i slatkom zimskom izdanju čaroliju svoje kužine donijeti na Advent. Razveselite se lipima bokunima i guštajte u veselom društvu naših dragih dama!

Dok uživate u delicijama na jednoj od naših kućica, za prigodnu glazbu će se pobrinuti naš mladi sumještanin, DJ Josip od 18:00 h.

Ovog vikenda nas čeka i posebno izdanje Adventskog šušura, kada će u finalu – kužinavat’ i svirat’ uz to božićne pjesme ŠGZ “Olinta”. Što je na njihovom glazbenom, a što na pravom meniju? Pregršt iznenađenja i dobre glazbe, raspoloženja i spize čeka vas od 17 do 21h u nedjelju, 22. prosinca! Pridružite nam se i uživajte!

Već čuli za šoltanski Adventski šušur ili ste putnik namjernik, vikend posjetitelj ili naš dragi sumještanin, tko god, baš svi su dobrodošli i tu smo za vas petkom i subotom, a posebno ovog puta i u nedjelju u velikoj završnici od 17 - 21 h u Dvoru bratske kuće u Grohotama na Adventskom šušuru u organizaciji Općine Šolta, Turističke zajednice Općine Šolta i Kulturno-informativnog centra otoka Šolte.

Posebne zahvale svim udrugama, mjesnom odboru Grohote i Rogač te KP "Basilija", koji su svesrdno pomogli u ostvarenju adventske čarolije na našem otoku!

Sva gastro ponuda dostupna je po simboličnim cijenama, a na taj način pomažete rad udruga i njihove humanitarne ciljeve. Svatko ima svoju priču .

Dođite, zabavite se, družite, pjevate i plešite – zajedno oživimo i doživimo čaroliju iščekivanja Božića!

Za više informacija i raspored događanja pratite naše mrežne stranice, kao i mrežne stranice TZ te društvene mreže.



  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.