ZLATNA ŠOLTANKA SE OPET POZLATILA!


Danas je, 11. svibnja, među Šoltanima odjeknula vijest koja zaslužuje svu pažnju, radost i čestitke maslinarima iz Udruge „Zlatna Šoltanka“, kao i svim dragim i vrijednim ljudima ovog otoka koji su pridonijeli velikom uspjehu – ŠOLTANSKO MASLINOVO ULJE ove je godine u New Yorku na najvećem natjecanju maslinovih ulja svijeta osvojilo ne samo zlatnu medalju, nego priznanje kao najbolje maslinovo ulje na svijetu u svojoj kategoriji.

Dan koji će zlatnim slovima ostati upisan u srcima svih onih kojima ovim putem izražavamo najiskrenije, srdačno i veliko divljenje, a koji su šoltansko maslinovo ulje doveli do ovog što je ono danas: vrhunsko maslinovo ulje, koje nema konkurencije u svijetu!

Gospodin Zlatko Burić i cijeli tim iz Udruge „Zlatna Šoltanka“ vrijedno i mukotrpno su gradili ime Zlatne Šoltanke i ispisali su povijest dalmatinskog, a posebno šoltanskog maslinovog ulja. „Ovim uspjehom uspeli ste se na Mount Everest kvalitete svjetskih maslinovih ulja! Jako sam ponosan na vas i sretan što smo zajednički sa Šoltankom podigli njenu vrijednost u kvaliteti ulja kakvu ona zaslužuje.“ – čestitkama se ovim riječima pridružio jedan od najvećih naših stručnjaka za maslinovo ulje, dr. Ivica Vlatković.

Na Međunarodnom natjecanju maslinovih ulja u New Yorku, NYIOOC, Šoltansko maslinovo ulje je najbolje ekološko, monosortno, medium maslinovo ulje na svijetu!

Hrvatska je po broju medalja na 4. mjestu poslije Italije, Španjolske i USA, a ispred Grčke, Portugala, Francuske i svih ostalih.

Šoltansko je jedino hrvatsko ulje koje je ušlo u kategoriju "best in class", samo 18 ih u cijelom svijetu! Veliki uspjeh za Dalmaciju, a o Šolti i uspjehu Udruge „Zlatna Šoltanka“ da se i ne govori!

Trud i rad brojnih maslinarskih naraštaja Šolte ovim uspjehom dobilo je priznanje i potvrdu da njihov rad i trud nije bio uzaludan, a Udruga je to dovela do vrhunske kvalitete i zasluženih priznanja!

Ovo priznanje i nagrada otvara mnoga vrata i sigurni smo, još mnogo velikih uspjeha, vrijednim šoltanskim maslinarima i plodu njihova truda!

Čestitke Udruzi „Zlatna Šoltanka“, posebno gospodinu Zlatku Buriću, Filipu Marinkoviću i Tomislavu Sinovčiću te načelniku Nikoli Ceciću – Karuziću, Vicku Kaštelancu i svim šoltanskim maslinarima koji su zajedničkim snagama i vrijednim radom pridonijeli stvaranju vrhunske kvalitete maslinovog ulja, važnog dijela našeg otočkog identiteta i života.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.