Božićni poklon Republike Hrvatske Šolti – zemljište za izgradnju Doma za starije i nemoćne osobe


U Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, danas dana 18. prosinca 2020. godine, ministar Darko Horvat potpisao je Odluku o darovanju nekretnine, u K.O Srednje Selo, Općini Šolta. Odluka je svečano uručena načelniku Općine Šolta Nikoli Ceciću-Karuziću koji je prisustvovao potpisivanju ove, malo je reći, važne Odluke. Dar Republike Hrvatske stiže u pravo vrijeme, vrijeme darivanja, vrijeme iščekivanja Božića, a u svrhu plemenitog cilja, a to je izgradnja Doma za starije i nemoćne osobe Šolta.

Darovano zemljište površine je 7093 m2, a njegova procijenjena tržišna vrijednost iznosi 3.340.000,00 kn (trimiljunaitristočetrdesttisućakuna).

Za Idejni projekt za izgradnju ovog Doma u Srednjem Selu pribavljeno je Mišljenje Upravnog odijela za graditeljstvo i prostorno uređenje Splitsko – dalmatinske županije još u siječnju ove godine, a sada nakon donesene Odluke o darovanju zemljišta, Općina Šolta obvezna je darovanu nekretninu privesti namjeni u slijedećih 5 godina.

Obzirom na činjenicu da domova za starije i nemoćne osobe nema dovoljno u Hrvatskoj, da liste čekanja postoje čak i za privatne i skupe domove, Šolta i svi oni koji će trebati usluge koje pružaju ovakve ustanove, dobili su zaista poseban Božićni poklon.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.