Dani Eugena Buktenice - otvorenje izložbe i likovne radionice


Ove godine se manifestacija "Dani Eugena Buktenice",  posvećena Eugenu Buktenici - Đenku, slikaru naivcu svjetskoga glasa odnosno kista, održava od 15.-17. kolovoza u Grohotama.

Svečano otvorenje Dana Eugenica Buktenice, ujedno i izložbe Eugenova nećaka, šoltanskog slikara naivca - Vice Buktenice, održat će se u utorak, u dobro poznatom terminu otvorenja izložbi, u kojem svi guštamo u "osan ipo" dakle - Galerija Bratske kuće u Grohotama s početkom u 20:30h.

Izložba će biti otvorena 15.-21. kolovoza 2023. svakim danom od 9-11 h te od 18-21h.

Tijekom tradicionalnih ljetnih umjetničkih programa, Kulturno-informativni centar Otoka Šolte, u suradnji s Likovnom udrugom Eugena Buktenice i lokalnom samoupravom, organizirao je manifestaciju Dani Eugena Buktenice, a koja je izrasla iz višegodišnjih likovnih kolonija "Đenku u čast".

Nastavljajući dalje tragom baštine, vraćamo se šoltanskoj naivi te s ponosom i radošću najavljujemo izložbu radova Vicka Buktenice - Vice.

Putovima naive i manifestaciji Dani Eugena Buktenice pridružuje se i Hrvatska matica iseljenika, kao partner u organizaciji s naglaskom na šoltanskoj naivi - a posebice je značajna i likovna radionica, za djecu i mlade - no otvorena je za sve polaznike -  koju ove godine vode -  šoltanski slikar Vicko Buktenica, Eugenov nasljednik, poštujući njegovu želju da se tradicija naivnog slikarstva u maniri dalmatinske naive morskih motiva na otoku nastavi u suradnji sa Šimom Vlahovim, slikarom s njemačkom adresom, koji nam gostuje zahvaljujući partenrstvu i suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, koju ostvarujemo i ove godine s ciljem suradnje i promocije šoltanske naive.

Radionice će temama biti posvećene "Eugenovoj Šolti".

Ove godine  i drugog dana će umjetnici s najmlađim znatiželjnim polaznicima na kojima svijet ostaje, održati likovne radionice, a djeca će moći uživati u svijetu umjetnosti i boja.

Drugog dana radionica 17. kolovoza, pridružit će nam se i Zoran Guša, slikar iz Splita, koji će se posvetiti djeci, kao i Vice.

Ovim putem  ujedno pozivamo i one malo veće i sve koji imaju želju - da se pridruže radionicama slikara Šime Vlahova (oba dana - 16 i 17.8.)  u tehnici akrila i pastela - interes možete iskazati i putem maila - kic.solta@solta.hr 

Svečano otvorenje uveličat će svojom svirkom mladi talentirani gitarist, šoltansko dite - Ivan Prvinić. Udruga Rusmarin će pripremiti slatke zalogaje.

Zahvale udruzi Šoltaart i Tonćiju Blagaiću na pomoći u organizaciji izložbe i radionica. 

Dođite i uživajte!

Program Dana Eugena Buktenice za 15. - 17- kolovoza 2023.

15.8. 2023. 20:30 h - Otvorenje izložbe Vice Buktenice

                                           Likovna radionice

16.8.2023. / početak - 10:00 h – voditelji Vicko Buktenica i Šime Vlahov

17.08.2023. /početak - 10:00 h -  voditelji Šime Vlahov i Zoran Guša

Pokrovitelji: KIC otoka Šolte i Općina Šolta

Organizator: KIC otoka Šolte

Partneri: Hrvatska matica iseljenika


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.