Izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika


IDo 4. ožujka 2021. godine otvoren natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u Hrvatskoj, koji organizira zastupnica u EU parlamentu Sunčana Glavak u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Jutarnjim listom kao medijskim pokroviteljem te sponzorima Zagrebačkom bankom i Konzumom.

Izborom najboljeg mladog poljoprivrednika žele nagraditi i promovirati rad mladih poljoprivrednika u stvaranju održivih i inovativnih ideja i praksi koje se bave izazovima s kojima se suočava poljoprivredni sektor, poput generacijske obnove, ublažavanja klimatskih promjena, sigurnosti hrane i tehnološkog napretka. Mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i imaju do 40 godina života. Oni moraju biti korisnici mjera Programa ruralnog razvoja, a njihovi projekti, koji mogu biti završeni, ili u provedbi, moraju biti financirani sredstvima Programa.

Tako će ove godine po prvi puta za tri najbolja mlada poljoprivrednika sponzori osigurati novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 50 tisuća kuna i plasman njihovih proizvoda na svojim prodajnim mjestima. Za pobjednika i dvadeset najbolje plasiranih poljoprivrednika organizirat ću put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu. 

Najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica iz Hrvatske sudjelovat će na Europskom kongresu najboljih mladih poljoprivrednika i ući u utrku za europskog mladog poljoprivrednika.

Više detalja o natječaju i načinima prijave može se pronaći na poveznici.


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.