Književnost bez granica! - Mjesec hrvatske knjige 2023U okviru nacionalne manifestacije Mjeseca hrvatske knjige u GKMM Knjižnici Grohote provest će se tradicionalni kviz za poticanje poznavanja otočne povijesti, kulture i jezika pod nazivom Boduli i škoj - ka lupar i škrapa. 

Tema kviza vezana je uz tematsku okosnicu same manifestacije koja je ove godine posvećena prevoditeljima i književnom prevođenju. Ispunjavanjem kviza i svim točnim odgovorima ostvaruje se mogućnost dobivanja vrijedne nagrade, knjige Gljive, lišajevi, flora i fauna otoka Šolte, koju poklanja sponzor Općina Šolta.

Za vrijeme trajanja MHK, od 15. listopada do 15. studenoga u prostoru GKMM Knjižnice Grohote može se razgledati izložba Književnost bez granica!, izložba knjiga nagrađivanih hrvatskih prevoditelja iz fonda knjižnice.

U Galeriji Bratske kuće u Grohotama, 19. listopada (četvrtak), u 13:30, u suradnji s OŠ Grohote održat će se predstavljanje knjige Lijekovi od davnina (izdavača OŠ Grohote, urednice Tanje Kardum).

U istom prostoru, 6. studenoga (ponedjeljak), u 18:30 sati, u suradnji s Kulturno-informativnim centrom otoka Šolte bit će predstavljena nova zbirka pjesama Luise Prar Začarana šuma.

Nek'' ti riječ ne bude strana(c)
  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.