Manifestacija u okviru Međunarodnog dana muzeja 2019. na Šolti


S ciljem promoviranja svoga rada muzeji organiziraju različita događanja. U Hrvatskoj, programi posvećeni manifestaciji započinju u travnju s realizacijom edukativne muzejske akcije (EMA-e), a završavaju na Međunarodni dan muzeja ili Europsku noć muzeja, koji se održava vikendom najbližem datumu manifestacije.

Tema Međunarodnoga dana muzeja 2019. „Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije“ naglašava neizmjernu važnost muzeja u suvremenom društvu koje se nalazi pred izazovima vrtoglavog tehnološkog napretka, gospodarskih kriza i socijalnih promjena.

U našim okvirima za Dan i Noć, pripremili smo izložbu u kamenom zdanju galerije Bratske kuće s velikim starim drvenim mlinom za grožđe kao baštinskom pozornicom, koja u svom starom zagrljaju inače nudi suvremenim izložbama i umjetničkim djelima savršenu nadopunu za cjelovitu priču, s poukom kako se prošlost i sadašnjost susreću.

Ovom prilikom izloženi će biti stihovi, slike i fotografije Vesne Parun, koja je posljednje počivalište našla na otoku Šolti, među živom motivskom mapom njena opusa, a koji zajedno čine arkadijsku cjelinu prožetu otočnošću koja je sukus pjesnikinjina stvaralaštva i bića. Izložena grafička zbirka nosi naziv "Stihom i slikom - Vesna Parun", a djelo je njena dugogodišnjeg prijatelja Branka Pejnovića i izdana je u ograničenoj nakladi.

U sklopu manifestacije, u suradnji sa projektom Klaritac kulture bit će održavna kulturna javna tribina na temu Kultura - jučer, danas, sutra, a gosti predavači su Katarina Duplančić, povjesničarka umjetnosti, svestrani Matko i Matko Elezović - glumci, komediografi i što sve ne te Ivana Bošković Ivičić, ravnateljica CZK "Bol".

Pridružite nam se u subotu, 18. svibnja 2019., u 18 sati u galeriji Bratske kuće u Grohotama.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.