Milenijska Čuvita


Šoltani su se okupili na gustirni „Jamina“ u grojskom poju i zajedno oblikovali čuvitu koja će poletjeti u svijet i opet se vratiti na svoj otok, čiji je simbol.

Na društvenim mrežama podijelili smo 693. milenijsku fotografiju koju je Šime Strikoman jutros, 18. listopada, snimio iz dizalice
DVD-a Šolta. Kako je tekao proces fotografiranja možete vidjeti na našim fotografijama u galeriji.
Bilo je pjesme i tjelovježbe, kako su kazali okupljeni Šoltani, bilo je svih uzrasta i zajedno možemo puno. Na iscrtanoj čuviti/ćuviti (kako komu od nas drago) pojavila su se djeca i učitelji OŠ “Grohote” i Šoltani dobre volje koji su ovom prilikom dali joj zajedno krila za let.

Povod milenijskoj fotografiji je najava MEĐUNARODNOG DJEČJEG TV FESTIVALA TRADICIJSKE KULTURE: " Šoltanska Čuvita 2020."

Festival će okupiti djecu iz 14 zemalja Europe i djecu Kine, kao zemlje partnera.

Šime Strikoman i njegova supruga Edita pripremili su snimanje nekoliko dana unaprijed, iscrtavši čuvitu, a njihov trud i vještina su prepoznati kao autohtoni hrvatski proizvod koji svijetom širi ljepote hrvatskog načina života, njezinih ljudi, običaja kulture.

Glavni producent festivala "Šoltanska Čuvita" kao i milenijske fotografije su Općina Šolta i KUD "Šolta". Suorganizator događanja je i Udruga "Slavuj" – čuvari i promicatelji tradicijske kulture, partner iz kontinentalne Hrvatske.

Posebne zahvale DVD-u i KP „Basilija“ na pomoći i suradnji kao uvijek te svima na dolasku, a rezultat svih nastojanja svih sudionika je ova prekrasna i kako autor kaže, rijetka i zanimljiva fotografija.

Radujemo se onome što najavljuje ova milenijska čuvita, a posebno uživamo u ovom pogledu na nju !
  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.