Načelnik primio predstavnike AK "Suleta" povodom deset godina djelovanja


Načelnik je u Vijećnici primio jutros, 23.12.2021, povodom deset godina osnutka te kulturnog i kreativnog djelovanja amaterskog kazališta primio šoltansku udrugu AK “Sulet”. Oni su obogatili šoltanski kulturni život na svoj osebujan način u ovih aktivnih i bogatih te nadasve zanimljivih deset godina.

Opstali su zahvaljujući svojoj upornosti i svom humoru te svojoj nasušnoj potrebi da nasmiju i zabave, naprave drugačijim običan dan svojih sugrađana.

U deset godina, imali su deset premijera i mnoštvo nastupa na Šolti i izvan nje. Oni se neće time pohvaliti, no mnogo nastupa je i humanitarnog karaktera.

Načelnik je predstavnicima AK Suleta – Mirjani Stanić, Miodragu Tarašići i Anki Mateljan uručio novčanu nagradu i poklone za amatersko kazalište povodom desetog rođendana da proslave i obilježe svoj rođendan!

Načelnik je tom prigodom izrazio svoje želje:

- Ja bih želio da nastavite, trebaju nove snage, vaša obveza da održite na okupu. Rekao bih da je vasa misija da “izvučete ove dalmatinske ka šta je meštar Toni sad bia”. Evo 10 godina, to je početak, to ostaje zapisano. Olinta i Lovci slave 100 godina na primjer, al isvi su negdje počeli, tako i vi! Samo nastavite! Želim Vam da dugovječno kao udruga živite i radite.

Predsjednik udruge AK “Sulet”, Miodrag Tarašić, naš dragi Mido, upravo se vrativši iz Češke, se zahvalio načelniku i prisjetio se početaka:

-Od svih nas koji smo počeli, evo nas je nekoliko ostalo. Svi drugi su kasnije došli, izmijenilo se digurno 40-50 ljudi, pa bismo evo ovim putem zamolili da nam se jave novi članovi, nove snage da bismo mogli raditi dalje!

Zahvalama se pridružila i kreativna direktorica, ravnateljica, incijatorica, ona koja nosi vibrantnost Suletu, da si dopustimo slobodu nazvati je tako, gđa Mirjana Stanić.

Zahvalila je Općini Šolti na stalnoj moralnoj i financijskoj podršci amaterskom kazalištu koja nikad nije izostala i koja značajno doprinsoi realizaciji njihovih projekata i izvedbi.

Želimo im još puno uspjeha i inspiracije u daljnjem radu i kreativnom stvaranju i djelovanju, da nas još dugo nasmijavaju!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.