Načelnik u posjetu Hrvatskom domu u Subotici


Tomislav Žigmanov, Hrvat iz Subotice, srbijanski ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, književnik i prijatelj umjetnosti te otoka Šolte, ugostio je načelnika Općine Šolta Nikolu Cecića Karuzića, u Hrvatskom domu – Matici u Subotici zajedno s predsjednicom Odbora za obrazovanje Hrvatskog nacionalnog vijeća, Natašom Stipančević.

U prostorijama Hrvatskog doma djeluje Hrvatsko nacionalno vijeće, Novinsko izdavačka ustanova „Hrvatska riječ“ i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, a sve s ciljem očuvanja identiteta hrvatskog naroda te razvitka kulturnog i društvenog života hrvatske zajednice u Srbiji.

Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV) je najviše zastupničko tijelo Hrvata u Republici Srbiji, izabrano radi ostvarivanja prava na manjinsku samoupravu.

Ministar Žigmanov o susretu je objavio: „Interes za Hrvate u Srbiji ne manjka, naprotiv, svakodnevno raste i uvećava se! Danas u Matici, s predsjednicom Odbora za obrazovanje HNV-a Natašom Stipančević ugostili smo načelnika Općine Šolta, Nikolu Cecića-Karuzića. Plijeni i hrabri!“

Načelnik Cecić Karuzić je ministru Žigmanovu prilikom susreta uručio darove, između ostalog i izdanja književnih ostvarenja šoltanskih autora te umjetničku sliku u maniri šoltanske naive.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.