Otvaranje izložbe hlebinskog slikara Zlatka Štrfičeka i "Mala škola naive"


Pozivamo Vas da nam se pridružite na otvaranju izložbe slikara Zlatka Štrfičeka, renomiranog sljedbenika glasovite Hlebinske škole naivnog slikarstva. Otvaranje izložbe, uz nastup klape Čuvite bit će 20.8.2020, u četvrtak, s početkom u 20:30h u Galeriji bratske kuće u Grohotama.

Druga polovina kolovoza, zrelo i prekrasno ljeto, puno inspriracije vrijeme je koje je namijenjeno izložbama umjetnika iz malog sela iz Koprivničko-križevačke županije, gdje žive veliki umjetnici velikog srca, iz prijateljske nam Općine Hlebine. Gdje smiraj zime i ljepota kasnog ljeta, zelenog jedva dočekanog proljeća i zlatne jeseni bude inspiracije u gotovo svakoj kući i gdje vrijedne ruke kistovima, u maniri specifične i svjetski poznate naïve, stvaraju djela ne samo posebnih i prepoznatljivih motiva i karakteristika, već i bliska srcu.

Zlatko Štrfiček slikati počinje u ranoj mladosti. Njegove prve slike nastaju već 1968., kada i prvi put skupno izlaže. Slika tehnikom ulja na staklu i platnu, a koristi i suhi pastel i koloriranu grafiku. Do sada je izlagao na više od 250 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a samostalno je izlagao dvadeset puta od Milana, Torina, Rima, do Frankfurta, Osijeka, Pule…

Gospodin Štrfiček iz Hlebina sada i nama dolazi u goste i osim što je autor izložbe “Hlebinska naiva na Šolti” koja ostaje otvorena sve do 30. kolovoza, svakim danom od 9-11h te od 18-21h, bit će uz Vicka Buktenicu i sudionikom Male škole naive.

Plod suradnje Likovne udruge Eugen Buktenica Đenko i udruge Hlebinskih kipara i slikara naive s Općinom Hlebine i Općinom Šolta uz potporu Turističkih zajednica s obje strane i KIC-a otoka Šolte, uz svesrdnu potporu i Županija i Splitsko dalmatinske i Koprivničko-križevačke te upornost i ljubav mnogih zaslužnih pojedinaca, je povezanost malenog otoka u plavom dijelu i malenog sela u zelenom dijelu lijepe naše - mostom umjetnosti i prijateljstva.

Dva centra naivne umjetnosti i ove godine će suradnju i priajteljstvo te umjetnički suživot obogatiti još jednim umjetničkim druženjem, koje je puno više od projekta, jer stvara nove vrijednosti – podučavanje i slikanje s najmlađima.

O čemu je točno riječ kada najavimo Malu školu naive?

Umjetničke radionice, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, održat će se ovog vikenda u petak 21., subotu 22. i nedjelju, 23. Kolovoza od 18-20 sati u galeriji Bratske kuće u Grohotama, gdje će polaznici slikati. Broj polaznika je ograničen i može biti najviše do 10 sudionika. Voditelj radionice je Vicko Buktenica, naš najdraži naivni umjetnik, nasljednik jednog od najpoznatijih naivnih umjetnika svjetskog glasa, Eugena Buktenice – Đenka, kojemu je ovo u čast i spomen. Zlatko Štrfiček će prezentirati rad hlebinske naive na staklu. Spremamo i glazbena iznenađenja, no o tome detaljnije tijekom najave programa pa nas pratite na društvenim mrežama. I što još preostaje?

Kontakt na koji se možete prijaviti za sudjelovanje na umjetničkim radionicama “Mala škola naïve” je 0997561835. 

Program manifestacije možete vidjeti na slici na vrhu ovog članka.

Požurite jer svijet boja, umjetnosti, novih znanja i veselja je nadomak ruke – u Bratskoj kući u Grohotama!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.