Otvaranje izložbe slikara hlebinske naive Zlatka Štrfičeka


U dvoru bratske kuće u Grohotama otvorena je 20. kolovoza izložba hlebinskog naivnog umjetnika Zlatka Štrfičeka.

Prekrasni idilični podravski motivi i slike iz života Hlebinaca, topli i dražesni, bilo da prikazuju čarobno zimsku bjelinu ili zrelo ljeto, puni su života i izazivaju divljenje svojom ljepotom i posebnošću, naslikani rukom čija inspiracija nikad ne presušuje i koju pokreće samo jedno – ljubav.

Na otvaranju se prigodno obratio publici, vrlo emotivno, gospodin Štrfiček, koji je u preko pedeset godina slikanja, imao preko 350 skupnih izložbi u zemlji i svijetu, a ovo mu 31. samostalna te svakako smo počašćeni što imamo priliku ugostiti ovu izložbu koja je svojevrsna retrospektiva njegova rada.

Ovo je dio prekrasne prijateljske priče dviju likovnih udruga, dva mjesta, plave Šolte i zelenih Hlebina potaknuta upravo naivnom umjetnošću Eugena Buktenice Đenka i njegovog nasljeđa te Ivana Generalića i svih hlebinskih naivnih umjetnika te nasljeđa ovog poznatog centra naivne umjetnosti. Prigodnim rječima i pozdravivši sve drage goste te predstavivši cijelu ovogodišnju priču, obratili su se organizatori i načelnik Nikola Cecić Karuzić, koji je i otvorio izložbu.

Zahvaljujemo klapi Čuvite koja se odazvala pozivu i svojom čarobnom pjesmom uveličala otvorenje izložbe.

Zahvaljujemo i udruzi Šoltaart na suradnji i nesebičnoj pomoći te umjetničkom oku i umješnosti Tonćija Blagaića koji pomaže u realizaciji Ljetnog programa izložbi u galeriji Bratske kuće u Grohotama te članovima udruge koji svojim angažmanom omogućuju da je galerija otvorena i da možete u umjetnosti uživati svaki dan.

Izložba ostaje otvorena do 30. kolovoza, u vremenu od 9-11 te od 18-21 sat. Mala iznimka je ovaj vikend kada se održava „Mala škola naive“, 21., 22. i 23. kolovoza u popodnevnim satima od 18-20 h.

Posebnost radionica je u tome što ovo nije samo projekt, program, ostvaren ljubavlju i trudom i suradnjom, već što izravno naivna umjetnost pronalazi svoj put do srca mladih ljudi, posebnost je u podučavanju i slikanju, a na njima svijet ostaje.

Likovna udruga Eugen Buktenica Đenko, Vicko Buktenica i Zlatko Štrfiček te Kulturno-informativni centar s radošću vas pozivaju da pratite program ovog vikenda i prijavite se za likovne radionice „Mala škola naive“, ostalo je još mjesta za nedjelju te se prijaviti možete na kontakt 0997561835.

Ako ste blizu, svratite i budite na taj način dijelom umjetničke priče.

Osim boje, novih znanja, druženja i čiste radosti koju umjetnost potiče, pripremili smo i glazbena iznenađenja. Sutra, 22. kolovoza, iza 19:30, mladi i talentirani Ivan Prvinić izvest će svoj glazbeni repertoar na gitari, a u nedjelju 23. kolovoza po završetku likovnih radionica, nastupit će Sotto Voce.

Voditelj likovnih radionica je naš slikar naive Vice Buktenica, a Zlatko Štrfiček će predstaviti rad hlebinske naive na staklu.

Svakako će uživati polaznici umjetničkih radionica i posjetioci namjernici, no molimo svih te se zahvaljujemo, što će se pridržavati epidemioloških mjera.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.