Otvorena izložba "Rajske ptice" Lore Elezović


U utorak 21. srpnja, otvorena je izložba Lore Elezović, mlade, vrlo talentirane autorice. Simpatična autorica ove vrlo razigrano postavljene izložbe, čiji postav začuđuje i simbolično prikazuje kretanje ptica, uz svoju prijateljicu, inače kustosicu, Ivanu Završki, obratila se publici.

„Ciklus radova koji su rezultat su višegodišnje fascinacije i detaljnoga proučavanja egzotičnih vrsta koje su prema mitološkom vjerovanju letjele visoko iznad Sunca stremeći prema rajskom skladu.“ , rekla je Ivana Završki, najavljujući izložbu koju možete pogledati u galeriji Bratske kuće u Grohotama. Opisala je Lorine ptice, prikazane detaljno, skladno, uglađeno, gdje se vidi silan trud i umješnost, kao rezultat fascinacije i romantična strana u tehnici laviranog tuša, gdje boja razigra i živi ovaj jednostavan motiv interpretiran na tako poseban i iskren način.

Na otvaranju je nastupio i glazbeni sastav "Kuparića put", zabavivši prisutne svojom pjesmom te je šoltansku izložbenu priču mlade autorice koja ima podrijetlo s našeg otoka, zaokružilo kuckanje čašama posebno izrađenima za ovu priliku, koju su posjetitelji odnijeli za uspomenu na njenu izložbu kući,  a u kojima se našlo i šoltansko vrhunsko vino s jednog obiteljskog gospodarstva.

Nakon kratkog opisa ove prelijepe večeri, dali smo vam naslutiti tko je Lora Elezović, no o njoj više govore njeni radovi. A što će vama reći njene „Rajske ptice“, u koju će vas neslućenu visinu odvesti, u koju novu dimenziju?

Izložbu možete pogledati svakim danom od 9-11, 18-21 h, u galeriji Bratske kuće u Grohotama, sve do ponedjeljka 27.7. u jutarnjem terminu (zbog promjene postava), a potom nam slijedi otvaranje nove uzbudljive izložbe, pratite nas na mrežnim stranicama Općine Šolta i Turističke zajednice te društvenim mrežama.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.