Početak radova na obilaznici Stomorske


Županijska uprava za ceste započinje s radovima na projektu obilaznice Stomorske.

Tom prigodom predstavnici ŽUC-a, investitora ovog projekta vrijednosti 900 000 eura (bez PDV-a), izvođač radova tvrtka Strabag d.o.o. te VIT projekt d.o.o., koja vrši nadzor, posjetili su danas Šoltu i sastali se predstavnicima Općine Šolta i Mjesnog odbora Stomorska.

Tema sastanka bila je početak radova, definiranje mjesta deponiranja materijala i oporaba materijala koji će se koristiti u izgradnji te detektiranje mogućih problema s obzirom na položaj vodovodne infrastrukture na području radova.

S početkom radova i temama sastanka upoznat je i MO Stomorska s čijim članovima je definirano vrijeme izvođenja radova na dnevnoj bazi s obzirom na trajanje turističke sezone.

Podsjećamo, sredstva za realizaciju projekta preusmjerena su iz fondova Europske unije, koja nisu realizirana na drugim projektima zbog nedostatka dokumentacije. Županijska uprava za ceste usmjerila je stoga sredstva u ovaj projekt koji je imao dokumentaciju za realizaciju projekata i izvođenje radova.

Sredstva su usmjerena s ciljem ravnomjernog razvoja SDŽ .

Za projekt obilaznice Stomorske pripremljena je pravovremeno kompletna dokumentacija s građevinskom dozvolom i riješeni su imovinsko-pravni odnosi.

Planiran je završetak radova do kraja ove godine s obzirom da je rok za izvođenje pet mjeseci, što je rok do kada trebaju biti utrošena namijenjena sredstva fondova EU.

Gradnja obilaznice u duljini cca 1200m započinje sutra, 11. srpnja, od obilaznice Krušice.


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.