Posjet visoke poljske delegacije Općini Šolta


U petak, 5. travnja 2019., u posjet Općini Šolta je stigla delegacija Republike Poljske, sa željom da vide tragove Poljaka na našem prekrasnom otoku i susretnu se s predstavnicima Općine, s kojom inače ostvaruju sjajnu suradnju.

Dočekali su ih predsjednik Općinskog vijeća, gospodin Ante Ruić i direktorica Turističke zajednice, gđa Zorana Kaštelanac.

U prijateljskom i suradničkom ozračju prošao je čitav posjet delegacije, čija se ideja o posjetu Šolti izrodila povodom otvaranja počasnog konzulata Republike Poljske u Splitu, a ovaj otok cijelo stoljeće unatrag bio je omiljena destinacija Poljaka i čuva uspomene na posjete velikog poljskog pjesnika Krzysztofa Kamila Baczyńskog u Nečujmu i ondašnji poljski dom, Vilu Zofiovku u Rogaču kao i spomen ploču maršalu Józefu Piłsudskom u crkvi sv. Tereze.

Ovim povodom upriličena je izložba koju nam je na raspolaganje stavilo veleposlanstvo RP u Hrvatskoj, u čast maršalu Piłsudskom i borbi za poljsku neovisnost.

Članovi visoke poljske delegacije su bili Andrzej Papierz, generalni direktor Ministarstva vanjskih poslova RP, Bartosz Grodecki, direktor Konzularnog Deparmana Ministarstva vanjskih poslova RP, Andrzej Jasionowski, veleposlanik RP u Hrvatskoj, Bartosz Marcinkowski, prvi sekretar Odjela za političko-ekonomske poslove u Veleposlanstvu RP u Hrvatskoj te Dagmara Luković, savjetnica i načelnica Konzularnog odjela u Veleposlanstvu RP u Hrvatskoj.

Delegacija je bila oduševljena prijateljskim posjetom Šolti i svjedočenju utabanim stazama suradnje, povijesti i prijateljstva, na čijim će se čvrstim sponama raditi i dalje.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.