Potpisan sporazum o međusobnim odnosima u zajedničkom obavljanju poslova predškolskog odgoja i obrazovanja - Općina Šolta, Općina Primorski Dolac, Grad Split, Općina Lećevica i Grad Kaštela


Predstavnici Općine Primorski Dolac, Grada Split, Grada Kaštela, Općine Lećevica i Općine Šolta, načelnici i gradonačelnici, u Primorskom Dolcu su danas, 6. ožujka potpisali sporazum o međusobnim odnosima u zajedničkom obavljanju poslova predškolskog odgoja i obrazovanja s ciljem lakšeg sufinanciranja putem udruživanja i suradnje, a temeljem odluka svojih općinskih i gradskih vijeća.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Primorski Dolac Joško Dujmović, gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak, zamjenica gradonačelnika Grada Kaštela Jadranka Matok-Bosančić, načelnik Općine Šolta Nikola Cecić-Karuzić i načelnik Općine Lećevica Ante Baran.

Radi se o Sporazumu kojim se ovih 5 jedinica lokalne samouprave i službeno prijavljuju na objavljeni Javni poziv Ministarstva financija za dodjelu pomoći za dobrovoljno spajanje u zajedničkom organiziranju obavljanju djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja za iduće petogodišnje razdoblje.

Zajedničko obavljanje djelatnosti organizirat će se putem Javne ustanove Dječji vrtić Maslačak osnivača Općine Primorski Dolac, kojim se roditeljima s područja potpisnika sporazuma osiguravaju upisi u Dječji vrtić Maslačak Primorski Dolac uz sufinanciranje ekonomske cijene od strane jedinica lokalne samouprave potpisnika ovog Sporazuma.

Sporazumom Općine Šolta i Općine Primorski Dolac od 24. kolovoza 2023. I udruživanjem dviju općina i dviju predškolskih ustanova u DV Maslačak, omogućeno je našim najmlađim sugrađanima, našoj djeci, daljnje pohađanje ustanove za rani i predškolski odgoj, obrazovanje i njegu – njihovog dječjeg vrtića!

Mogućnosti su se otvarile spajanjem u jednu predškolsku ustanovu, a posebno je ovim sporazumom ojačana suradnja supotpisnika Sporazuma i zajedničkim snagama radit ćemo za naše mališane i još bolje uvjete (a već imamo vrlo dobre) u kojima će djeca, koja su naša budućnost rasti i razvijati se sigurno i bezbrižno!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.