Potpisan ugovor Općine Šolta i Općine Primorski Dolac o spajanju dječjih vrtića


Danas, 24. kolovoza 2023. potpisan je u Primorskom Dolcu ugovor između Općine Šolta i Općine Primorski Dolac te ugovor između dviju ustanova, između DV Grohote i DV Maslačak te su time udružene snagu dviju općina „morske i primorske“ te je snagom zajedništva i suradnje omogućeno našim najmlađim sugrađanima, našoj djeci, daljnje pohađanje ustanove za rani i predškolski odgoj, obrazovanje i njegu – njihovog dječjeg vrtića!

Potpisivanju ugovora prisustvovali su načelnik Općine Šolta Nikola Cecić Karuzić i načelnik Općine Primorski Dolac Joško Dujmović, predsjednik OV Općine Šolta Teo Tomić i pročelnica Nataša Nazor Jovović te pročelnica Općine Primorski Dolac Diana Knez te predsjednik OV Mario Mišković i vd ravnateljice DV Maslačak Ivana Radoš.

Potpisivanje ugovora finale je obostranih napora i truda te dogovora koje su uložile obje Općine s ciljem povećanja mogućnosti apliciranja na natječaje koji bi omogućili korištenje sredstava iz fondova EU, a suradnja dviju jedinica lokalne samouprave uvijek je pritom prednost, a cilj je i smanjiti troškove poslovanja upravnog dijela ustanove te poboljšanje standarda boravka djece u vrtiću kroz nove mogućnosti. DV Maslačak iz Primorskog Dolca, predškolska je novoizgrađena ustanova koja je dobila netom priznanje za najbolji dječji vrtić u RH u kategoriji Općina.

I DV Grohote, izgrađen i otvoren 2017. godine popunio je svoje proširivane kapacitete, što je svakako sjajna vijest, no kako bi mališani mogli dobiti „kat“ i proširenje ne samo kapaciteta, nego i mogućnosti! Udruživanje ove dvije ustanove omogućit će da se slaganjem naših ruku, slože i njihove ručice – a kad se velike i male ruke slože – sve se može.

Naime, na ovaj način omogućit će se i realizacija projekta Rekonstrukcije, dogradnje i opremanja Dječjeg vrtića Grohote koji je uspješno prošao fazu procjene projektnih prijedloga u postupku dodjele bespovratnih sredstava.

Podsjećamo, projekt je uspješno ocijenjen zahvaljujući ponajprije postotku upisane djece u dječji vrtić u odnosu na broj rođene djece na području Općine Šolta, zatim i pokrivenosti općine postojećim, nedostatnim, kapacitetima, ali i prema pokazateljima kao što je uzlazni demografski trend prema prosjeku zadnjih 10 godina.

Za ovaj projekt Ministarstvo je predvidjelo dodijeliti iznos od 324 926,99 eura (što je za orijentaciju - dva milijuna četiristo četrdeset osam tisuća kuna) bespovratnih sredstva.

Dakle, nove mogućnosti se otvaraju spajanjem u jednu predškolsku ustanovu i zajedničkim snagama radit ćemo za naše mališane i još bolje uvjete (a već imamo vrlo dobre) u kojima će djeca, koja su naša budućnost rasti i razvijati se sigurno i bezbrižno!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.