Poziv na sudjelovanje u obilježavanju 100. godišnjice Lovačkog društva ŠoltaTijekom 2022. godine Šolta slavi stoljeće organiziranog lovstva na otoku, time i 100. godišnjicu Lovačkog društva Šolta. Ova značajna obljetnica prilika je za povijesni, kronološki i stručni zapis o otočnim okolnostima, te šoltanskom udjelu u razvoju lovstva Hrvatske. Tim povodom u pripremi je monografija za čiju kvalitetnu izradu pozivamo Vas na suradnju.

Važan dio iste čine dokumentarni zapisi koji izravno prikazuju i dokazuju naš, šoltanski lovački slijed. Stoga, ukoliko u obiteljskim arhivima imate dokumente (pristupnice, članske iskaznice i sl.), pogotovo fotografije tematski vezane uz lov i lovstvo, ustupite ih za realizaciju obilježavanja obljetnice.

Materijale iz obiteljskog arhiva donesite u Knjižnicu Grohote, isti će biti skenirani i ono najvažnije – odmah vraćeni donositelju-suradniku.

Sve ustupljene fotografije bit će izložene na prigodnoj izložbi, a dio će, po izboru uređivačkog odbora, biti uvršten i objavljen u samoj monografiji.

Hvala što ste dio šoltanske povijesti lovstva!

Uređivački odbor  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.