Predstava "Ukazanje" dramske skupine "Odande donde"


Pred šoltanskom publikom i onima koji su željni jednog kulturnog događaja, koji još u sebi nosi tematiku komedije, nova je predstava!

Članovi Dramske skupine ‘Odande donde’ izvest će predstavu ‘Ukazanje’ u subotu 30. rujna 2023. s početkom u h - Dom kulture Grohote, na poziv svojih domaćina i prijatelja AK Suleta, a uz potporu KIC-a otoka Šolte. Ulaz slobodan.

Radnja ove komedije smještena je u davnu 1875. godinu. Vrijeme je to kada je cetinski kraj pohodio car Franjo Josip. U njegovu čast trčala se Alka 18. svibnja 1875., a slavodobitnik je postao Mate Terzić Bonić. Za tu pobjedu od cara je dobio 30 zlatnika i prsten. Nakon te, održana je 18. kolovoza, na rođendan Franje Josipa, i redovna Alka, a tu je dobio Ante Bareza.

U ovoj predstavi spominje se i župnik fra Mate Vezilić, koji je bio prvi učitelj u hrvatačkoj školi. To je razdoblje završetka i blagoslova hrvatačke crkve, te ostalih događaja koji su obilježili to razdoblje. Kroz niz smiješnih događa uz likove u jednoj seoskoj kući - dpgađa se i veliko iznenađenje - ukazanje! 

Tko se ukazao - dvorska luda ili vanzemaljac? Otkrit ćete gledajući predstavu. Svakako ne propustite!

U ovoj predstavi/komediji igraju: Ante Bošnjak-Bare (Joko), Filip Marović (Šimun), Ante Cvitković (Marketina), Ante Vrca (fra Mate), Zoran Šabić (Zelenko) i Ante Doljanin (Joke).  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.