Predstavljanje knjige "Lijekovi od davnina"


U okviru Mjeseca hrvatske knjige, u Galeriji Bratske kuće u Grohotama, 19. listopada 2023. u 13:30 sati bit će predstavljena knjiga Lijekovi od davnina.

Publikacija u izdanju OŠ Grohote sadrži niz recepata za samostalnu, kućnu izradu lijekova i upute za korištenje. Sve recepte prikupili su učenici i učenice OŠ Grohote, nastojeći time sačuvati farmakološko znanje otoka koje se baštinski prenosilo s generacije na generaciju. Priručnik je uredila pedagoginja Tanja Kardum, a marljivi zapisivači polaznici su svih osnovnoškolskih razreda. 

Mala knjiga liječenja nastala je kao rezultat provođenja više projekata OŠ Grohote: Školski volonteri: Mladi za stare, stari za mlade, Erasmus+ projekt: Mali poduzetnici za zeleni otok, Ekoškole (odgoj i obrazovanje za okoliš, upravljanje i održivost okoliša kao način življenja), Vodena zrcala otoka Šolte: zaštita vodnih resursa i biološke ranolikosti otoka Šolte, OPERA – Otoci učeničkog poduzetništva i eko-društvenih inovacija za održivi razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

 Publikacija je ilustrirana radovima Likovne grupe OŠ Grohote, a likovna urednica izdanja je voditeljica Bruna Ovčar. Grafičko oblikovanje i dizajn potpisuje stručna suradnica knjižničarka Dragana Đurić.


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.