RokOtok - Domagoj Jakopović Ribafish pliva u spomen na svog sina Roka!


26. srpnja 2019., petak, ujutro u 10 h dođite u Nečujam dočekati Domagoja Jakopovića Ribafisha i podržite njegov projekt Rokotok!

Domagoj Jakopović Ribafish, novinar i bloger u spomen na tragično preminulog dvanaestogodišnjeg sina Roka, 6. srpnja započeo je jedinstveni projekt "RokOtok". Ribafish planira doplivati do svih naseljenih hrvatskih otoka (njih 50) u dvije ili tri etape.

Ideja o projektu se rodila dok je RibaFish pisao knjigu RokOtok o svojim razgovorima s Rokom i želja mu je da odlazak sina i suputnika u avanturama pretvori u društveno koristan projekt kako bi istaknuo važnost pozitivnih zajedničkih aktivnosti djece i roditelja.

"Doći ću na najbliži rt, upiknuti zastavicu i to znači da je otok osvojen. Dolazim do bova, javljam se djeci, otplivamo na obalu i ispričam im o ekologiji, hrvatskim otocima i očuvanju tradicije, putovanjima, avanturizmu i istraživanju, napravimo mali kviz. Tad se bacamo u potragu za skrivenim blagom, zagonetnim predmetom koji je u međuvremenu sakrio na otoku netko s broda. Čestitamo onome tko ga pronađe, no imamo poklončiće za sve. " rekao je Ribafish u jednom intervjuu.

Dok su Rok i tata Domagoj uspjeli obići osam hrvatskih otoka, ideja ovog projekta je da se njihov životni cilj ipak ostvari kroz tri etape u kojima će RibaFish plivanjem spojiti sve hrvatske nastanjene otoke.

Kad ste se zadnji put aktivno družili?

Pitanje je koje će Riba postaviti djeci i roditeljima te kroz razgovor u koji će ih uvesti ulomak iz knjige RokOtok podsjetiti na danas gotovo zaboravljene čari zajedničkog provođenja vremena.

Šolta je na kalendaru 26. srpnja, a djeca će se družiti s Ribafishem u edukativno-zabavnom programu!

RibaFish iz Maslinice pliva 27. srpnja 2019. u jutarnjim satima - više o svemu našim sljedećim objavama na mrežnim stranicama.

Vidimo se u Nečujmu ovog petka ujutro u 10h! Za projekt od srca...Foto: preuzeto sa mrežnih stranica projekta RokOtok  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.