Sastanak otočnog vijeća u Zadru i uručenje ugovora iz Programa poticanja razvoja civilnog društva na otocima


Sastanak Otočnog vijeća održava se u Zadru danas, 3. studenoga, a prisustvuje mu i načelnik Općine Šolta, Nikola Cecić Karuzić kao član Otočnog vijeća.

Jedna od točaka dnevnog reda je i uručivanje ugovora iz Programa poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2023. godini i Programa potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih djelatnosti i očuvanja radnih mjesta.

Udruga Osmijeh dobila je potporu iz Programa poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2023. godini za projekt Provođenje terapija korektivne gimnastike i logopedskih terapija u iznosu od 5. 558,00 EUR.

Nakon uvodnih obraćanja premijera Andreja Plenkovića, zadarskog župana Božidara Longina te zadarskog gradonačelnika Branka Dukića, predstavljene su Mjere i aktivnosti regionalnog razvoja usmjerene na otoka. 

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić predstavio je Nacrt izvješća o učincima Zakona o otocima i Integrirani teritorijalni program, a dr. sc . Jakša Puljiz sa Instituta za razvoj i međunarodne odnose govorio je Otočnim razvojnim pokazateljima, Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs Uredbu o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje iznosa sredstava za fiskalnu održivost dječjih vrtića, potpredsjednik vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić predstavio je donesene i predložene zakonske i podazakonske akte, a ministar zdravstva Vili Beroš govorio je o poboljšanju zdravstvenih usluga na otocima te  državni tajnik za more i EU fondove u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver govorio je o ulaganjima u luke na otocima. Po završetku, slijedila je objedinjena rasprava o izloženim temama.

Otočno vijeće osnovano je kao savjetodavno tijelo, radi savjetovanja pri izradi i provođenju programa, planova, projekata, mjera i aktivnosti održivog razvoja otoka na temelju  Zakona o otocima.


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.